Sony Wearable 3-in-1 Walkman

0
1018
Interesantan proizvod koji dolazi iz Sony-ja, a u pitanju su Walkman slušalice koje se mogu koristiti za regularno slušanje muzike, slušanje muzike preko ugrađenih zvučnika i direktnu reprodukciju muzike iz interne memorije.

Sony Walkman će starijoj generaciji sigurno probuditi neka sećanja, na vreme pre nego što su postojali iPod i digitalna muzika. Posle sjajnih portabl plejera za kasete, dobili smo i dosta solidnu generaciju prenosnih CD plejera, ali se čini da ovaj proizvođač jednostavno nije uhvatio priključak u digitalnoj eri kada su kompanije kao što je Apple počele da dominiraju. Walkman brend je i dalje živ, ali se sada radi o plejerima koji su praktično egzotični, što je prava šteta. Nama je na test stigao zanimljiv uređaj koji kombinuje klasične slušalice, zvučnike i prenosni muzički plejer, nešto što još nismo imali priliku da vidimo do sada. Koliko će imati uspeha zavisi od puno toga, a mi ipak potajno priželjkujemo da se Walkaman vrati na velika vrata.

02

Na prvi (a bogami i drugi) pogled, ovo su klasične over-the-ear slušalice koje teže skoro 300g, prilično atraktivnog dizajna u belom finišu (u ponudi postoji i crna verzija). Kvalitet izrade je veoma dobar, a plastika Premium kvaliteta i što se toga tiče, nema mesta za bilo kakve zamerke. Slušalice jesu glomazne, ali su headband i same slušalice postavljene debljim slojem pene i presvučeni veštačkom kožom, tako da je to taman dovoljno da budu udobne za duže nošenje. Kao što smo i očekivali, mogu se podešavati po obimu, no ipak će trebati malo navikavanja na slušalice ovih dimenzija.

Ono što sa slika izgleda kao otvori za ventilaciju sa bočnih strana, su u stvari zvučnici. Da odmah objasnimo, kada se slušalice nose (odnosno spuste) oko vrata, zvuk se tasterom prebacuje na zvučnike, tako da se muzika može slušati i na glas. Tu je i pomenuti muzički plejer zajedno sa kontrolama zvuka, gde se može birati Playlist ili Shuffle režim rada. Biće lako zapamtiti raspored kontrola, tako da će i rukovanje plejerom biti jednostavno, stim što naravno nema nikakvog displeja pomoću koga se mogu videti nazivi pesama. Nije loše napomenuti da pored uobičajenog MP3 formata, nije izostala podrška ni za WMA, AAC i LPCM.

03 11

Rezime

Ove slušalice koriste standardni 3.5mm interfejs preko kabla sasvim solidnog kvaliteta, a u pakovanju dolazi i USB kabl za prebacivanje muzike na internih 4GB memorije. Dodatno, USB interfejs služi i za punjenje baterije u slušalicama, čija je puna autonomija sasvim dobrih 20h slušanja muzike, stim što je to vreme malo manje ako se koriste zvučnici. Posebno nam se dopalo što je podržana Quick Charge tehnologija kod koje je 3 minuta punjenja dovoljno za oko 60minuta slušanja muzike. Ugrađeni 30mm drajveri su dovoljni za vrlo konkretan i glasan zvuk, sa dosta dobrim basom. Ove slušalice imaju vrlo specifičan set funkcija, tako da ne čudi nešto veća cena. Ipak, ako tražite kvalitetne slušalice sa internom memorijom sa koje direktno možete puštati muziku, Sony ima pravu stvar u vidu ovog Walkman modela.

IZVOR/ITSVET