КРАЈЊИ ЦИЉ КАМПАЊЕ ПРОТИВ ДОДИКА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА

0
2325

БАЊАЛУКА, 31. ЈАНУАРА /СРНА/ – Предсједник “Источне алтернативе” из Србије Драган Тодоровић сматра да крајњи циљ кампање која се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика није Додик лично, већ Република Српска.

“Додика сада оптужују за криминал, али да данас промијени политику и пристане на урушавање Српске, Запад би почео да га кује у звијезде”, рекаo је Тодоровић.

Он истиче да сличност између некадашње ситуације у Србији и актуелних дешавања у Републици Српској види свако “ко није слијеп код очију”.

“На исти начин су вршили медијску и политичку припрему за државни преврат у Србији 5. oктобра 2000. године”, рекао је Tодоровић за “Прес Република Српска”.

Тодоровић сматра да су се чланови Савеза за промјене укључили у игранку која Српску може, у крајњем случају, коштати и нестанка.

“Неки су то учинили свјесно, због личних интереса, док други немају појма да служе Сарајеву, Бриселу и Вашингтону”, истакао је Тодоровић и додао да су они убијеђени да, учествујући у кампањи против Додика, раде патриотску ствар.

Тодоровић очекује да ће Срби у Републици Српској зрелије размишљати од Срба у Србији, те да неће поновити грешке матице због цијене коју су платили за стварање Републике Српске.

“Говорим о четири године херојске борбе, о више од 30.000 погинулих Срба, о десетине хиљада рањених, о стотинама хиљада отетих и уништених српских домова, о стотинама хиљада српских избјеглица”, наводи Тодоровић.

Када је ријеч о референдуму о правосуђу у БиХ, Тодоровић сматра да Српска треба да га одржи, јер је то највиши облик демократије.

“Како то да су Хрвати и муслимани 1991. године добили подршку за референдум, који је значио рушење тадашње југословенске државе и изазивање рата, а Срби немају право да се изјасне о једном правном питању”, запитао се Тодоровић.

Он тврди да референдум није рушење Дејтонског споразума, него његова одбрана.

“Република Српска има право и мора тражи стриктно поштовање тог споразума и враћање свих дејтонских надлежности које су јој противправно отете”, закључио је Тодоровић.