17/12/2017 09:16
NAJNOVIJE VIJESTI
КРАЈЊИ ЦИЉ КАМПАЊЕ ПРОТИВ ДОДИКА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА

КРАЈЊИ ЦИЉ КАМПАЊЕ ПРОТИВ ДОДИКА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА

БАЊАЛУКА, 31. ЈАНУАРА /СРНА/ – Предсједник “Источне алтернативе” из Србије Драган Тодоровић сматра да крајњи циљ кампање која се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика није Додик лично, већ Република Српска.

“Додика сада оптужују за криминал, али да данас промијени политику и пристане на урушавање Српске, Запад би почео да га кује у звијезде”, рекаo је Тодоровић.

Он истиче да сличност између некадашње ситуације у Србији и актуелних дешавања у Републици Српској види свако “ко није слијеп код очију”.

“На исти начин су вршили медијску и политичку припрему за државни преврат у Србији 5. oктобра 2000. године”, рекао је Tодоровић за “Прес Република Српска”.

Тодоровић сматра да су се чланови Савеза за промјене укључили у игранку која Српску може, у крајњем случају, коштати и нестанка.

“Неки су то учинили свјесно, због личних интереса, док други немају појма да служе Сарајеву, Бриселу и Вашингтону”, истакао је Тодоровић и додао да су они убијеђени да, учествујући у кампањи против Додика, раде патриотску ствар.

Тодоровић очекује да ће Срби у Републици Српској зрелије размишљати од Срба у Србији, те да неће поновити грешке матице због цијене коју су платили за стварање Републике Српске.

“Говорим о четири године херојске борбе, о више од 30.000 погинулих Срба, о десетине хиљада рањених, о стотинама хиљада отетих и уништених српских домова, о стотинама хиљада српских избјеглица”, наводи Тодоровић.

Када је ријеч о референдуму о правосуђу у БиХ, Тодоровић сматра да Српска треба да га одржи, јер је то највиши облик демократије.

“Како то да су Хрвати и муслимани 1991. године добили подршку за референдум, који је значио рушење тадашње југословенске државе и изазивање рата, а Срби немају право да се изјасне о једном правном питању”, запитао се Тодоровић.

Он тврди да референдум није рушење Дејтонског споразума, него његова одбрана.

“Република Српска има право и мора тражи стриктно поштовање тог споразума и враћање свих дејтонских надлежности које су јој противправно отете”, закључио је Тодоровић.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net