16/12/2017 16:10
NAJNOVIJE VIJESTI
Kanada savladana, proradio Bogdanović

Kanada savladana, proradio Bogdanović

katic126884020130816221319

Na drugom meču na pripremnom turniru u Trstu, košarkaška reprezentacija Srbije upisala i drugu pobedu. Kanada je savladana rezultatom 78:73 (16:12, 23:22, 22:19, 17:20) , a igra našeg tima je dosta oscilirala što je donekle razumljivo u ovom delu priprema.

Opšti utisak je da su puleni Aleksandra Đorđevića lako uspevali da se odlepe, ali isto tako lako dopuštali Kanađanima da se vrate u meč. Najveći problem bilo je slabo građenje pri skoku, protivnik je pokupio dosta lopti pod našim obručem. Takođe, selekcija šuteva za tri poena je u nekom situacijama izgledala prilično neracionalno, što se odrazilo i na slab procenat – 6 od 26.

Posebno alarmantno bilo je u trećoj deonici, kada su Kanađani došli do preokreta i uspeli da povedu, ali jači angažman u odbrani vratio je stvari na svoje mesto.

Miloš Teodosić je kao i juče protiv BiH dirigovao našom igrom, imao je čak 10 asistncija, šuterski je malo podbacio budući da je postigao ‘samo’ 7 poena.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, odličnu rolu imao je iRaško Katić sa 12 ubačenih koševa za isto toliko minuta.

Dvocifreni su bili još Nemanja Bjelica sa 11 (6 sk) i Nikola Kalinić sa 10 poena, a od svih naših igrača koji su igrali jedini se u stelce nije upisao Jović.

U taboru poraženih najraspoloženiji je bio Heslip sa 18 poena.

Treba pomenuti da nedovoljno oporavljenog kapitena Krstića ponovo nije bilo u sastavu, a u igru nisu ulazili Vasa Micić, Marko Simonović i Stefan Birčević.

Srbija ima dve pobede iz dva meča, sutra će odigrati poslednji meč na turniru u Trstu protiv domaćina Italije.

IZVOR/SPORTSKE.NET

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net