Kanada savladana, proradio Bogdanović

0
1066

katic126884020130816221319

Na drugom meču na pripremnom turniru u Trstu, košarkaška reprezentacija Srbije upisala i drugu pobedu. Kanada je savladana rezultatom 78:73 (16:12, 23:22, 22:19, 17:20) , a igra našeg tima je dosta oscilirala što je donekle razumljivo u ovom delu priprema.

Opšti utisak je da su puleni Aleksandra Đorđevića lako uspevali da se odlepe, ali isto tako lako dopuštali Kanađanima da se vrate u meč. Najveći problem bilo je slabo građenje pri skoku, protivnik je pokupio dosta lopti pod našim obručem. Takođe, selekcija šuteva za tri poena je u nekom situacijama izgledala prilično neracionalno, što se odrazilo i na slab procenat – 6 od 26.

Posebno alarmantno bilo je u trećoj deonici, kada su Kanađani došli do preokreta i uspeli da povedu, ali jači angažman u odbrani vratio je stvari na svoje mesto.

Miloš Teodosić je kao i juče protiv BiH dirigovao našom igrom, imao je čak 10 asistncija, šuterski je malo podbacio budući da je postigao ‘samo’ 7 poena.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, odličnu rolu imao je iRaško Katić sa 12 ubačenih koševa za isto toliko minuta.

Dvocifreni su bili još Nemanja Bjelica sa 11 (6 sk) i Nikola Kalinić sa 10 poena, a od svih naših igrača koji su igrali jedini se u stelce nije upisao Jović.

U taboru poraženih najraspoloženiji je bio Heslip sa 18 poena.

Treba pomenuti da nedovoljno oporavljenog kapitena Krstića ponovo nije bilo u sastavu, a u igru nisu ulazili Vasa Micić, Marko Simonović i Stefan Birčević.

Srbija ima dve pobede iz dva meča, sutra će odigrati poslednji meč na turniru u Trstu protiv domaćina Italije.

IZVOR/SPORTSKE.NET