DANAS OBLAČNO I SUVO, ZA VIKEND OBILNE PADAVINE

0
1013

Samo ponegdje na istoku danas može biti slabe kiše ili rosulje, a kraćih sunčanih intervala uglavnom od jugozapada do juga, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Jače naoblačenje prema večeri i tokom noći donijeće kišu jugozapadu i Hercegovini. Do sutra ujutro u Hercegovini će padavine biti intenzivnije.
Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha od šest do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu do 21 stepen Celzijusov.

Meteorolozi najavljuju da se za vikend u Hercegovini očekuje i više od 150 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim krajevima očekivana količina padavina je između 30 i 60 litara po metru kvadratnom.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, a u pojedinim krajevima padala je slaba kiša.

U Neumu je jutros u 8.00 časova izmjereno 17, a u Trebinji i Mostaru 15 stepeni Celzijusovih.

U Rudom, Goraždu i Bileći izmjereno je 14 stepeni, u Višegradu, Foči, Jajcu i Zenici 13, u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Gradišci, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Ribniku, Šipovu, Drvaru, Bugojnu, Bihaću, Sarajevu i Sanskom Mostu 12, u Srebrenici, Srpcu, Zvorniku i Tuzli 11 stepeni.

Deset stepeni bilo je u Bijeljini, Nevesinju, Driniću, Livnu, Gradačcu, na Sokocu i na Ivan sedlu, devet u Kalinoviku, Istočnom Drvaru i Kupresu, osam na Čemernu, na Mrakovici i na Han Pijesku, a četiri stepena jutros u 8.00 časova izmjerena su na Bjelašnici.

U Trebinju je u protekla 24 časa palo najviše kiše – 33 litra po metru kvadratnom, u Foči 18, na Čemernu 15, u Rudom devet, u Mrkonjić Gradu osam, u Gradišci i Nevesinju sedam, na Han Pijesku i na Mrakovici pet, u Višegradu četiri, u Kalinoviku, Novom Gradu i Drvaru tri, a u Banjaluci, Bijeljini, Srebrenici, Gacku, Ribniku i Šipovu dva litra po metru kvadratnom.

SRNA