Srđan Babić: Inostranstvo prije Zvezde

0
1210

Novi Sad – Mladi fudbaler Vojvodine Srđan Babić demantovao je da će preći u Crvenu zvezdu i da mu je prioritet odlazak u inostranstvo.

slikacitava.php

U petak ujutru u medijima u Srbiji osvanula je informacija da su čelnici Zvezde dogovorili prelazak Babića na “Marakanu” i da je ostalo samo da mladi defanzivac (18), koji je ponikao u banjalučkom Borcu, dogovori lične uslove.

– Iskreno, stvarno ne znam ništa o prelasku u Crvenu zvezdu. Tu informaciju pročitao sam u medijima, a ono što mogu da kažem je da me niko iz Zvezde nije zvao. Ni ljudi iz mog kluba nisu me upoznali sa takvom mogućnosti. Takođe, prilikom transfera se i ja pitam, ne samo klub – rekao je Babić.

Talentovani fudbaler ima još dvije godine ugovora sa Vojvodinom, u kojoj je prošle sezone pružao odlične partije, a prije nekoliko dana pominjalo se da je i Čelzi zainteresovan za njegove usluge.

– Prije svega, najveća želja mi je da odem u inostranstvo. Bilo je nekih kontakata sa Čelzijem, ali ništa više. Ukoliko ovog ljeta ne odem “preko grane”, želja mi je da ostanem u Vojvodini sa kojom imam važeći ugovor. Trener Branko Babić prošle sezone mi je dao priliku, iskoristio sam je i ako ne nađem inostrani angažman želim u Vojvodini da nastavim afirmaciju – naglasio je Babić.

On je u tandemu sa Vukašinom Jovanovićem iz Crvene zvezde na minulom Evropskom prvenstvu za omladince pružio odličnu igru, ali “orlići” nisu uspjeli da odbrane titulu osvojenu 2013. godine.

– Žao mi je što drugu godinu zaredom nismo ušli u finale. Imali smo nekoliko šansi da savladamo Portugaliju u 90 minuta igre. Kasnije su došli penali, nismo imali sreće i oni su prošli dalje. Ipak, ulazak među četiri najbolje ekipe u Evropi je veliki uspjeh – zaključio je Babić.

Demanti

Mediji u Srbiji prenijeli su da je, pored Srđana Babića i njegov klupski kolega Mijat Gaćinović blizu prelaska u Zvezdu, ali je iz Vojvodine stigao demanti.

– Vest nije tačna. Nemam komentar, ali ponavljam, vest nije tačna – rekao je Jovanić. Ne mogu ni da komentarišem nečija pisanja, osim da kažem da nije tačno – rekao je sportski direktor Vojvodine Mladen Jovanić.