17/01/2018 19:26
NAJNOVIJE VIJESTI
DOBOJ – Vidovdanska Litija ulicama grada (FOTO)

DOBOJ – Vidovdanska Litija ulicama grada (FOTO)

Veliki broj vjernika učestvovao je danas u litiji ulicama Doboja povodom Vidovdana i proslave šest vijekova grada.

Sveta liturgija održana je u Spomen-hramu Rođenja Presvete Bogorodice nakon čega je litija prošla ulicama grada do hrama Svetog Apostola Petra i Pavla, gdje je služen parastos.

Srn2015-6-28_152485_6Protojer-stavrofor Mirko Nikolić rekao je da je arhijerejsko namjesništvo dobojsko organizovalo vidovdansku litiju ulicama grada povodom šest vijekova grada.

“Za Crkvu je svakako značajno da se molitveno sjetimo svih stanovnika grada Doboja, ali i onih upokojenih koji su živote položili braneći i gradeći ovaj grad”, rekao je Nikolić.

S obzirom na veliki odziv i učešće građana, Nikolić je najavio da će vidovdanska litija biti održana i naredne godine.

“Svjedoci smo da je veliki broj građana učestvovao na litiji što je dokaz i znak da ljudi žele vjeru, riječi istine Božje, što nama sveštenstvy daje obavezu da se molimo zajedno sa svojim narodom i naredne godine”, najavio je Nikolić.

Nikolić se zahvalio učesnicima litije, kao i pripadnicima Oružanih snaga BiH, MUP-a Republike Srpske, Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, lokalnim kulturno-umjetničkim društvima, te horu hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Srn2015-6-28_152485_4 Srn2015-6-28_152485_2 Srn2015-6-28_152485_1 Srn2015-6-28_152485_0

Izvor/SRNA, Foto-Glas Regije

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net