18/01/2018 13:24
NAJNOVIJE VIJESTI
Hendikepirani dječak i njegov najbolji prijatelj pitbull dobili su sudski spor koji im dozvoljava da skupa pohađaju školu

Hendikepirani dječak i njegov najbolji prijatelj pitbull dobili su sudski spor koji im dozvoljava da skupa pohađaju školu

Anthony Merchante je sedmogodišnji dječak koji boluje od cerebralne paralize te obožava Steviea, svog četverogodišnjeg pitbulla.

Stevie je odlično društvo,a također je istrenirani pas koji tačno zna kad treba alarmirati odrasle ukoliko je Anthony u bilo kakvoj opasnosti.

Anthony ima popriličan broj zdravstvenih tegoba, uključujući i neprekidne napade. Stevie je treniran na način da alarmira odrasle, bilo na način da skače po senzorskom madracu koji aktivira alarm ili kroz lajanje kojim privlači pažnju.

Anthonijeva majka, Monica Alboniga, kaže, Stevie je spasio život Anthonyu. Osjećam se potpuno sigurno dok je sa psom, jer znam da će mu pas pomoći .

Anthonijeva majka, Monica Alboniga, kaže,

Nažalost, vode dvogodišnju sudsku bitku sa školom da ostanu zajedno i kad je Anthony u školi.

Školska administracija u Broward County, na Floridi tvrdi da psu nije mjesto u školi te se bore da Stevie ostane van škole.

Znajući od kolike je važnosti pitbull za njenog sina, Anthonyeva majka je proslijedila slučaj sudu.

Na kraju, sudac Beth Bloom je presudio u korist porodice Alboniga sa objašnjenjem da “javni subjekti moraju dopustiti pojedincima s invaliditetom da u pratnji imaju dresirane/radne životinje”Monica, Anthony, i Stevie sa svojim advokatom, Matthew Dietz.
Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net