17/01/2018 19:38
NAJNOVIJE VIJESTI
Presudio dvojici jer su dobacivali njegovoj ženi?

Presudio dvojici jer su dobacivali njegovoj ženi?

GRAČANICA – Muhamed Nurkić (43) iz Gračanice osumnjičen je da je iz lovačke puške, tzv. sačmarice, ubio dvojicu sugrađana Samira Turkušića, zvanog Turpija (39), i Zijada Džinića, poznatijeg kao Zike (42), u nedjelju u kafiću “Trio” u gračaničkom naselju Luke.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu, koje se dogodilo oko 18.20, prethodila je žučna svađa koju su izazvali Turkušić i Džinić. Navodno su, kako saznajemo, provocirali Nurkićevu suprugu, vrijeđali je i upućivali joj neumjesne komentare.

Nurkić je, s obzirom na to da je lovac, u večernjim satima vraćajući se iz lova ostavio pušku u kući, pa se uputio do pomenutog kafića, koji se nalazi nekoliko metara od njegove kuće.

“Čim je došao u kafić sa suprugom počelo je provociranje od strane Zike i Turpije, poslije čega je Nurkić, vidno ljut i iznerviran, otišao kući i vratio se s puškom. Prišao je stolu gdje je sjedio dvojac, te im odmah pucao u glavu, prvo jednom, pa drugom. Sve se odigralo brzo”, rekao je jedan od očevidaca koji je želio da ostane anoniman.

Nakon počinjenog ubistva Nurkić se sam uputio u policijsku stanicu, predao se i ispričao šta je uradio, a potom i predao pušku za koju posjeduje dozvolu.

Tužilac je naredio obdukciju nastradalih, a istovremeno je od Nurkića uzeta krv na analizu, izuzeti su brojni materijalni dokazi, kao i puška iz koje je pucano, te parafinska rukavica, koji će služiti za rasvjetljavanje stravičnog ubistva u Gračanici.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, kazao je da će nakon saslušanja za Nurkića biti predložen pritvor.

Stanovnici Gračanice juče su prepričavali zločin, a većina ih smatra da su ubijeni sami krivi za sudbinu koja ih je zadesila.

“Čovjeku je prekipjelo stalno provociranje, pa je odlučio da uzme zakon u svoje ruke. Njih dvojica su uvijek pravili probleme, mada ne opravdavam ubistvo, ali tako je”, kazao je jedan Gračanin, ne želeći da se predstavi.

Nurkić je inače privatnik i bavi se trgovinom. Prema izjavi njegovih komšija, u Gornjoj Lohinji je kupio veliko imanje, a bavio se i poljoprivredom.

Dvojica ubijenih imaju deblji policijski dosije, pa je tako Turkušić svojevremeno privođen zbog rasturanja droge.

Nezavisne

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net