Presudio dvojici jer su dobacivali njegovoj ženi?

0
1046

GRAČANICA – Muhamed Nurkić (43) iz Gračanice osumnjičen je da je iz lovačke puške, tzv. sačmarice, ubio dvojicu sugrađana Samira Turkušića, zvanog Turpija (39), i Zijada Džinića, poznatijeg kao Zike (42), u nedjelju u kafiću “Trio” u gračaničkom naselju Luke.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu, koje se dogodilo oko 18.20, prethodila je žučna svađa koju su izazvali Turkušić i Džinić. Navodno su, kako saznajemo, provocirali Nurkićevu suprugu, vrijeđali je i upućivali joj neumjesne komentare.

Nurkić je, s obzirom na to da je lovac, u večernjim satima vraćajući se iz lova ostavio pušku u kući, pa se uputio do pomenutog kafića, koji se nalazi nekoliko metara od njegove kuće.

“Čim je došao u kafić sa suprugom počelo je provociranje od strane Zike i Turpije, poslije čega je Nurkić, vidno ljut i iznerviran, otišao kući i vratio se s puškom. Prišao je stolu gdje je sjedio dvojac, te im odmah pucao u glavu, prvo jednom, pa drugom. Sve se odigralo brzo”, rekao je jedan od očevidaca koji je želio da ostane anoniman.

Nakon počinjenog ubistva Nurkić se sam uputio u policijsku stanicu, predao se i ispričao šta je uradio, a potom i predao pušku za koju posjeduje dozvolu.

Tužilac je naredio obdukciju nastradalih, a istovremeno je od Nurkića uzeta krv na analizu, izuzeti su brojni materijalni dokazi, kao i puška iz koje je pucano, te parafinska rukavica, koji će služiti za rasvjetljavanje stravičnog ubistva u Gračanici.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, kazao je da će nakon saslušanja za Nurkića biti predložen pritvor.

Stanovnici Gračanice juče su prepričavali zločin, a većina ih smatra da su ubijeni sami krivi za sudbinu koja ih je zadesila.

“Čovjeku je prekipjelo stalno provociranje, pa je odlučio da uzme zakon u svoje ruke. Njih dvojica su uvijek pravili probleme, mada ne opravdavam ubistvo, ali tako je”, kazao je jedan Gračanin, ne želeći da se predstavi.

Nurkić je inače privatnik i bavi se trgovinom. Prema izjavi njegovih komšija, u Gornjoj Lohinji je kupio veliko imanje, a bavio se i poljoprivredom.

Dvojica ubijenih imaju deblji policijski dosije, pa je tako Turkušić svojevremeno privođen zbog rasturanja droge.

Nezavisne