18/01/2018 05:10
NAJNOVIJE VIJESTI
Osnovni razlozi nemogućnosti skidanja sala

Osnovni razlozi nemogućnosti skidanja sala

Masne naslage najčešće i najbrže se hvataju oko struka, odakle ih je praktično i najteže skinuti. Osim što ovo postaje estetski problem, stvari su mnogo komplikovanije, budući da salo u predjelu stomaka potiče razvoj brojnih zdravstvenih problema.

Postoji cijeli niz razloga koji dovode do taloženja masnih naslaga na ovom, ali i svim drugim dijelovima tijela. Ako ste ikada pokušali smanjiti ove neugodne naslage i niste uspjeli, ovdje leži razlog (jedan ili više njih) vašeg neuspjeha:

– Genetski ste skloni debljanju

Zvuči kao opravdanje, ali je i naučno dokazano postojanje tzv. “gladnog gena”. Ipak, to ne znači da nije moguće smršati, već samo treba više upornosti i discipline.

 

– Niste odlučni

Možda ste bili na dijeti, ali odmah po prestanku iste ste nastavili sa starim navikama i jeli kao nilski konj? Ako svemu tome dodamo još da se unesene kalorije lakše “primaju” jer je organizam navikao na manje količine hrane, nastala katastrofa je posve logična.

– Nemate dovoljno fizičke aktivnosti

Zbir unesenih kalorija u organizam tokom dana uvijek može biti značajno smanjen, a samim tim i smanjena i mogućnost debljanja, a sve to samo uz fizičku aktivnost. Barem za početak počnite ići pješke na posao i prestanite koristiti lift.

– Hranite se nekvalitetno

Jednom kada (i ako) počnete živjeti na pravi, zdravi način, shvatit ćete da su hamburgeri, jela sa roštilja, pite i slična hrana nešto što treba izbjegavati što je moguće više. Tada ćete početi birati zdrave namirnice i nositi od kuće ako na pauzi niste u mogućnosti doći do takvih obroka, obroka koji ne uništavaju vaš dobar izgled i zdravlje.

– Pod stresom ste

Kortizol ili hormon stresa, onemogućava topljenje masnih naslaga i to je tvrdnja samih naučnika. Ostalo možete sami zaključiti…

– Imate neuredan san

Nedostatak sna onemogućava normalno funkcionisanje organizma, pa i to može biti jedno od kamenja o koje se spotičete.

– Fali vam motivacija

Jaka motivacija je skoro pa pola odrađenog posla. Većini osoba koje imaju viška veći broj kilograma, upravo je motiv sve što trebaju, a ostatak uspjeha dolazi usput.

– Iza svega stoji neki zdravstveni problem

Ništa jače ne može uticati na promjenu kilaže, kako na povećanje tako i na smanjenje iste od zdravstvenih stanja. Zbog toga se enormno pretilim osobama, kao i jako mršavim nikada ne treba rugati, jer jako često iza svega stoji problem kojeg možda nisu ni svjesni.

Body.Ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net