Slučaj Beko: Novi dokazi i svjedoci

0
1123

Beograd – Policija je došla do novih dokaza i svjedoka o napadu i ranjavanju Milana Beka, kaže za Radio B92 načelnik Uprave beogradske policije Veselin Milić.

Milić je za Radio B92 rekao da su urađene DNK analize i da vjeruje da će ovaj slučaj biti brzo rješen.Biznismen Milan Beko teško je ranjen ispred svoje kuće na Senjaku u petak uveče, a napadač je pobjegao.

Beko je zadobio teške povrede, opasne po život i operisan je. Nakon operacije stanje Milana Beka je stabilno, u ranjavanju Milana Beka učestvovale dvije osobe.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da istražni organi imaju opis lica jednog od napadača na Milana Beka.

“U napadu na Milana Beka učestvovala su dva lica, koja nisu profesionalci. Na Beka je pucano sa manje od metra, ispaljena su četiri zrna, ali nisu sva pogodila Beka, kome nije povređen nijedan vitalni organ”, naveo je Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će nadležni sigurno otkriti ko je izvršio napad na Milana Beka. “Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno, nije riječ o pokušaju profesionalnog ubistva”, rekao je Vučić. Milan Beko, koji je teško ranjen koji je teško ranjen ispred svoje kuće na Senjaku, jedan je od najbogatijih ljudi u Srbiji.  

Nije profesionalno naručeno ubistvo

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da policija ima novih dokaza iz forenzičke analize koji idu u prilog tezi da napad na biznismena Milana Beka nije profesionalno naručeno ubistvo.

“Ključni pravac (istrage) za koji verujemo da će dovesti do otkrivanja počinilaca ide dobro i očekujem da će relativno brzo dati rezultate i da ćemo imati počinioce”, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Povodom različitih navoda u medijima o napadu na Beka, Stefanović je rekao da ne može da zaustavi medije u pisanju ali je istakao da nije sve tačno ono što se pojavljuje u medijima.

Ministar je naveo da ne može da saopšti više podataka da ne bi ugrozio istragu.

b92