17/12/2017 08:55
NAJNOVIJE VIJESTI
Šta sve Rusi mogu kupiti za kursnu razliku

Šta sve Rusi mogu kupiti za kursnu razliku

MOSKVA, Ruski poslovni list Vedomosti tvrdi da je vješt građanin Rusije na ogromnom padu vrijednosti svoje nacionalne valute mogao i da profitira.

Ako je prije godinu dana za 3.227 rubalja kupio 100 dolara za te dolare danas može da dobije 4.075 rubalja. Za razliku, ili kako kažu Vedomosti bonus koji je ostvario, od 848 rubalja građanin Rusije može da kupi: tri paketa trave za svoj travnjak, ili 2,5 knjige nobelovca Patrika Modijanija, ili dvije heklane kape, ili jednu kartu za utakmicu Spartak – Lokomotiva, ili 0,37 kilograma sira Gruyere, ili 25,4 litara benzina, ili 21 dolar, ili 16 evra, ili 19 kutija tableta ekstrakta valerijane, ili 9 kilograma jabuka greni smit, ili 9 big mekova…a biće i nešto kusura.

Ruska rublja pada u odnosu na dolar i evro od početka godine, a taj pad je od početka oktobra ubrzan te je rublja na istorijskom minimumu u odnosu na dolar i evro.

Centralna banka Rusije intervenisala je sa više od 6 milijardi dolara u odbranu svoje valute, ali to nije zaustavilo njen pad, pa se mjerama zaštite rublje pridružilo i Ministarstvo finansija Rusije deponovanjem svojih 3 milijardi dolara na račune poslovnih banaka, prenose agencije.

Capital.ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net