18/01/2018 14:56
NAJNOVIJE VIJESTI
OGNJEN TADIĆ Srpsku tuži, narod duži

OGNJEN TADIĆ Srpsku tuži, narod duži

Advokatsko obećanje Ognjena Tadića da će Radojici Ratkovcu, kontroverznom biznismenu iz Prnjavora, iz budžeta Republike Srpske isplatiti više od dvadeset milona maraka, na ime sporova sa Republikom Srpskom oko koncesija za poljoprivredno zemljište ili po drugim osnovama, biće ispunjeno samo ukoliko građani RS na predstojećim izborima svoj glas poklone kandidatu tzv. Saveza za promjene.1c50d52dbe9254e500a5390a4a3fecb7_XL

O čemu se zapravo radi?

Ognjen Tadić je u svojstvu pravnog zastupnika Radojice Ratkovca, vlasnika više preduzeća, kupljenih na sumnjivim licitacijama, u nekoliko navrata tužio Republiku Srpsku, za čijeg se predsjednika kandiduje treći put.

Da li je to njegov najveći motiv za ponovnu kandidaturu, pitanje je koje predsjednički kandidat SDS-a vješto skriva od javnosti.

Činjenica je, da Tadić u svojstvu advokata za svoje klijente i sebe od Republike Srpske traži 19, 5 miliona maraka, uvećanih za zatezne kamate.

Taj posao bi mu uveliko bio olakšan, ukoliko bi građani RS na predstojećim izborima glasali za njega. Međutim, dajući glas za Tadića, vjerovatno ne znaju da time i tek rođeno dijete u Republici Srpskoj zadužuju za novih 15 maraka. I to samo kada je u pitanju “Slučaj Ratkovac”.

Ratkovac je, između ostalog, vlasnik prnjavorskog “Ratara”, Banje Guber, “RS kompani” i još nekoliko firmi. Iz političkih krugova poznat je kao kandidat za lokalne izbore u Srebrenici, koji je razbijanjem srpskog jedinstva omogućio Ćamilu Durakoviću da postane načelnik opštine.

Međunarodni faktori, koji podržavaju predsjedničkog kandidata SDS-a, vrše dodatni pritisak na pravosuđe, kako bi svi predmeti, koje je u svojstvu advokata podnio protiv Republike Srpske bili završeni kako je predložio tužilac, što bi u nekom narednom periodu i samu RS dovelo u težak finansijski položaj.

Ratkovac se nada, da će zahvaljujući članovima opštinske Komisije za procjenu štete u Prnjavoru, od Republike Srpske dobiti dodatnih 3,3 miliona maraka, na ime navodne štete u poplavama, koje su zadesile prnjavorski “Ribnjak”.

Nadležni organi ovih dana provjeravaju ulogu Duške Kopustenjski, načelnice opštinske inspekcije u Prnjavoru i člana Nadzornog odbora u pet preduzeća, čiji je većinski vlasnik Radojica Ratkovac.

novipecat

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net