Bitka za srpski broj 1, ko je bolji Ana Ivanović ili Jelena Janković?

0
1070

U ovom trenutku samo pet poena na VTA listi deli Jelenu Janković i Anu Ivanović


Ana Ivanović se plasirala u 2. kolo u Sinsinatiju (tvrda podloga, 5.616.555 dolara) i započela bitku za srpski broj 1.

Ivanovićeva je već nadmašila prošlogodišnji rezultat na ovom turniru, jer je bila eliminisana već na startu i sada kreće u poteru za Jelenom Janković.

Džej-Džej je lane ovde igrala polufinale i brani mnogo više poena, zato je u ovom trenutku razlika između dve najbolje srpske teniserke samo pet bodova u koristi Jankovićeve.

Drugim rečima, Jeleni je dovoljno da odigra isto što i Ana da bi se zadržala na srpskom broju 1. Ivanovićeva mora da ode rundu dalje da bi smenila Jankovićeva sa nacionalnog vrha.

NJima dvema ova trka sigurno nije u prvom planu jer obe pokušavaju da se plasiraju na Masters, a za to je potrebno da godinu završe u prvih osam na svetu. Obe su blizu, ali su poslednjih meseci propustile prilike da se više približe Singapuru, gde se od ove jeseni održava završni turnir sezone.

– Veoma je važno da počnem dobro, pogotovo zbog prošle godine, kad sam bila razočarana zbog brzog poraza – istakla je Ana posle trijumfa nad Rumunkom Kristeom sa 6:1, 7:5.

– Želela sam da opet imam dobru priliku i to sam postigla.

Zadovoljstvo trijumfa nije pokvarila činjenica da joj je Kirstea veoma bliska.

– Dobre smo prijateljice, ali veoma sam srećna što sam pobedila. Vrlo je teško igrati takve mečeve. Pokušavam samo da mislim na svoju igru, a ne i na protivnicu. Ali takav je naš posao i ona to razume.

Velika vlažnost vazduha je obeležila ovaj meč.

– Zaista je bilo teško, potpuno sam mokra od znoja. Veoma vlažno čak i vlažnije nego prethodnih dana – istakla je Ana.

– Normalno se ne znojim toliko.

Izvor/Sportskizurnal