Pronađena olupina, ali ne i vozač

0
980

ČELINAC – Olupina vozila lada niva, koju je prošle sedmice, u utorak naveče, dok su se njom vozili Darko Stanojević (37) iz Barakovca, kod Čelinca, i njegova poznanica Petra Živković (42), odnio Crni potok, pronađena je jutros u koritu rijeke Vrbanja, u naselju Zeleni Vir.

20140810184928_257676

Tijelo Živkovićeve pronađeno je ranije, a iako se pretpostavljalo da se u vozilu nalazi Stanojevićevo tijelo, nakon što je olupina izvučena iz Vrbanje, u koju se inače uliva Crni potok, leš nije pronađen.

Time je nastavljena agonija porodice Stanojević, a na mjestu gdje je pronađena olupina danas je bio i Darkov brat Radenko, koji je tužnog pogleda posmatrao kako mještani raskopavaju pijesak i mulj u kojem je vozilo bilo.

Potom su sajlom, zakačenom za traktor, na obalu izvučeni ostaci lade nive, koji će, kako nezvanično saznajemo, u narednom periodu biti predmet vještačenja.

 Sve protekle dane smo tragali za mojim bratom, ali bezuspješno, naveo Radenko

“Sve protekle dane smo tragali za mojim bratom, ali bezuspješno. Tragalo se uglavnom u Crnom potoku, gdje ih je voda odnijela. Iskopano je više kamiona mulja i blata, ali on nije nađen”, ispričao je Radenko Stanojević.

Do zaključenja sutrašnjeg broja “Nezavisnih” potraga nije davala rezultate, ali, prema riječima Stanojevića, ona će biti nastavljena i danas.

“Planirano je da se u potragu uključe i ronioci, kao i da bager dođe na mjesto gdje je pronađena olupina, pošto nije pronađen zadnji dio auta. Dakle, bager će kopati ne bi li nešto našao”, rekao nam je Radenko Stanojević.

Darkova supruga Žana kazala je danas “Nezavisnim” da je čula da je pronađena olupina vozila, ali, kako je naglasila, nema snage da ode na to mjesto.

“Ne znam šta da vam kažem. Ja nemam snage da odem dolje. Djeca sve znaju, znaju da im nema oca i da još nije pronađen”, ispričala nam je Žana, koja sa Darkom ima četvoro maloljetne djece – dva sina i dvije kćerke.

Uporedo s potragom za Stanojevićem, nastavljena je i potraga za Goranom Simićem (29), čiji je mercedes 190, nakon što ga je prošle sedmice tokom snažnog nevremena nosila vodena bujica, lociran u Ulici Koste Jarića, u banjalučkom naselju Starčevica.

Izvor/Nezavisne