VIDEO/Snimanje nove sezone Top Geara u punom je jeku

0
928

Top-Gear-22.-sezona-830x470

Odmah po odlasku iz Italije, gdje je održan posljednji ovogodišnji Top Gear Live show, u Maroku je počelo snimanje 22. sezone megapopularne britanske televizijske emisije o automobilima. Ako je suditi po Twitter profilu Jeremyja Clarksona, ona bi s emitovanjem na BBC-ju trebala početi u januaru sljedeće godine i sadržavati čak 13 epizoda. Toj informaciji teško je vjerovati, ali ne i nemoguće budući da ove godine nije bilo tradicionalne ljetne sezone zbog održavanja Svjetskog fudbalskog prvenstva.

Golema popularnost emisije producentima s jedne strane predstavlja otežavajuću okolnost jer im postaje nemoguće sakriti ideje i priloge koje su pripremili za novu sezonu. Fanovi prepoznaju voditelje u svim krajevima svijeta i putem interneta dijele fotografije snimljene t0kom kreiranja novih epizoda. Tako nekoliko mjeseci prije emitovanja možemo zaviriti iza scena i otkriti što nas otprilike čeka. Upozoravam vas da ne čitate dalje ukoliko si ne želite pokvariti iznenađenje.

Što se tiče recenzija novih automobila, očekujemo LaFerrari kojeg je James vozio u Modeni što će napokon upotpuniti sliku o hibridnim superautomobilima u emisiji. Podsjetimo, u prošloj sezoni Jeremy je testirao McLaren P1, dok je Richard provozao Porsche 918 Spyder. Još uvijek nismo dobili njihova vremena krugova na Top Gear stazi, ali to će se uskoro promijeniti sudeći po fotografiji Porschea u Dunsfoldu koju je tvitao Jeremy. Na istoj lokaciji fotografirao je Eagle Speedster, kojeg je već testirao u epizodi prije nekoliko godina, viđen je u novom Chevrolet Corvetteu, a posljednjih se dana hvali kako se vozi Italijom po sunčanom vremenu u Alfi Romeo 4C.

Ljubitelji izazova s tri jeftina automobila nikako neće ostati bez svoje doze zabave. Sva tri voditelja viđena su na ovogodišnjem Japfestu, okupljanju ljubitelja japanskih automobila, u malim sportašima koji su sve samo ne japanski – Jeremy u Fiatu 124 Sport Spider, Richard u MGB GT-u i James u Peugeotu 304. Na stazi Castle Combe utrkivali su se međusobno i protiv drugih vozača, a potom izmjerili snagu svojih odabranih automobila na ‘dyno’ valjcima (video ispod). U sklopu priloga kasnije su posjetili gradić Stow-on-the-Wold i trgovinu antiknim stvarima. Pretpostavljam da su se ponovno međusobno darivali s naočigled prevelikim stvarima koje su kasnije pokušali prevesti u svojim malenim automobilima. U jednom trenutku Jamesa i njegov Peugeot napustila je sreća pa je viđen uz rub ceste kako pokušava popraviti automobil.

Kad smo već kod Peugeota i ruba ceste, voditelji niti ove godinu nisu uspjeli izbjeći kontroverzi nakon što su James i Jeremy iscenirali nesreću sletivši u jarak s 407-icom i 307-icom CC na zavoju u Charlburyju, gdje je prije nekoliko godina poginula mlada žena upravo u jednom od modela Peugeota. Top Gear ekipa u nekoliko je navrata spomenula kako vozače automobila francuske tvrtke smatra lošima pa je lako vidjeti pomalo neukusnu poveznicu. Otac poginule djevojke sada želi spriječiti emitiranje takvog priloga na televiziji, a vidjet ćemo kako će se situacija odvijati dalje i hoće li BBC uspjeti smiriti pobunjene gledatelje.

Očekuje nas i prilog u kojem su voditelji morali osmisliti svoju verziju vozila hitne pomoći, te vjerojatno utrka održana na ulicama ruskog Sankt Peterburga gdje je James fotografiran u električnom Renault Twizyju. 

Izvor/http://auto.geek.hr/