Naoružani puškom oteli cigarete: Razbojnici iz Teslića osuđeni na 16 godina zatvora

0
1173

A​lišan Hajriz (32) iz Zenice i Damir Mešić (36) iz Teslića osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na po osam godina zatvora zbog oružane pljačke prodavnice “Perspektiva 1” u blizini Teslića, iz koje su oteli cigarete.

Prodavnicu “Perspektiva 1” Hajriz i Mešić su opljačkali  u septembru  2011. godine, a do trgovine su se dovezli u ukradenom automobilu.

Kako stoji u presudi Okružnog suda u Doboju, sa fantomkom na glavi, po ulasku u prodavnicu, Hajriz je iza pojasa izvadio pištolj i uperio ga prema radniku rekavši mu da bude miran i da mu se neće ništa desiti. Nakon toga ga je zgrabio za ruku i izveo napolje. Zatim su ga on i Mešić, koji je bio naoružan puškom, natjerali da legne na travu pored puta gdje su ga svezali užetom za vuču vozila. Nakon toga ušli su u prodavnicu i ukrali neutvrđenu količinu cigareta, te pobjegli – stoji u presudi dobojskog Okružnog suda.

Ovaj dvojac iza sebe već ima presudu kojom su osuđeni ukupno na 40 godina robije zbog ubistva prijatelja Admira Veličanina. Mešić je dobio  22 godine, a Hajriz 18 godina zatvora za to ubistvo. Oni su u noći između 16. i 17.  septembra 2011. godine na prevaru namamili Veličanina da dođe svojim automobilom “audijem TT” na sastanak kod Žepča. Kada je Veličanin došao, oni su ga zajedno pretukli i vezali mu ruke i noge, poslije čega mu je Mešić iz blizine pucao u glavu iz pištolja. Nakon ubistva njegovo tijelo su bacili u korito planinskog potoka duboko više od 50 metara.

Ališan Hajriz i Damir Mešić poznati su po napadu na policiju i pokušaju bježanja iz suda. Ovaj dvojac je dan nakon ubistva Admira Veličanina nasrnuo na patrolu policije Republike Srpske u Donjoj Ljubogošti kod Istočnog Sarajeva.

Hajriz i Mešić iz sudnice su pokušali da pobjegnu 20. decembra 2011. godine, ali to im nije uspjelo.

(IZVOR: Faktor/FOTO: ZENICABLOG)