19/02/2018 15:32
NAJNOVIJE VIJESTI
Neriješeni imovinski odnosi zbog kružnog toka u Tesliću (VIDEO)

Neriješeni imovinski odnosi zbog kružnog toka u Tesliću (VIDEO)

Sagrađen prije četiri godine, kružni tok u Tesliću ostavio je iza sebe neriješene imovinske odnose. Tvrdi to Anđelko Cvijić, koji je zbog gradnje raskrsnice ostao i bez kuće i obeštećenja, pa je pravdu morao da potraži na sudu.

Zbog gradnje raskrsnice kružnog toka Anđelko Cvijić kaže da godinama trpi štetu. Da bi se kružni tok sagradio on je kuću sa poslovnim prostorom morao da napusti, ali je zauzvrat očekivao obeštećenje. Ostao je bez nadoknade, ali i bez kuće – zbog toga je tužio opštinu Teslić.

“Ukloniće, uradiće nešto, prošlo je 3 godine i praktično je ispalo provociranje jer mi nisu ništa nudili osim obećanja riječima, ja sam se obraćao i pismeno, ali sam dobio odgovor tek nakon godinu dana, nisu mi ništa ponudili, dakle, oni su ovo samovoljno uradili jer nisu ispoštovali ni regulacioni plan ni saglasnost. Očigledno se vidi da je ovo zavisno jedno od drugog u urbanističkom smislu”, kaže Cvijić.

Cvijić, prema procjeni stručnjaka, traži 170.000 maraka ili da mu kupe drugu kuću. I proces na sudu, kaže, oteže se u nedogled, a na posljednjem ročištu opština je tražila novo vještačenje.

“Meni je to sve nešto sumnjivo, postoji mogućnost lokalne prijateljske veze pa to odgađaju ne bi li se to nekako minimiziralo”, navodi on. 

Zašto Cvijić nije obeštećen iz opštinske uprave ne navode, ali potvrđuju da sudski spor još traje. Kažu da je kružni tok izgrađen prema važećem Regulacionom planu i ima svu potrebnu tehničku dokumentaciju.

Cvijiću nije jasno kako je dobio potrebne dozvole kada zbog neriješenih imovinskih odnosa nije ispoštovan regulacioni plan. Predviđao je da umjesto njegove kuće bude napravljena zelena površina, što do danas nije učinjeno.

Izvor: RTRS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net