Teslićanka Ana Perišić braniće boje ŽRK “Mira” u Premijer ligi BiH

0
1613

Rukometašica Ana Perišić iz Teslića prešla je iz ŽRK “Borja” u redove ŽRK “Mira” iz Prijedora koji igra Premijer Ligu BiH. Vrlo značajan transfer za mladu rukometašicu došao je iznenada, ali nije neočekivan s obzirom da je Perišićeva sjajan igrač.

-Za mene je ovo jedan veliki korak. Nadam se da ću još više napredovati i ostvariti svoje ciljeve. Sad me čekaju veoma teške pripreme. Moram jako puno raditi, kaže Ana Perišić.

Iako će njen zvanični klub od predstojeće sezone biti ŽRK “Mira”, Perišićeva tvdi, ne odriče se ni teslićke ekipe u kojoj je karijeru i započela.

-To ne znači da više neću igrati za ŽRK “Borja” iz Teslića. Igraću i za Teslić kao posuđeni igrač. S obzirom da ŽRK “Borja” igra Prvu Ligu RS, a ŽRK “Mira” Premijer Ligu BiH, neću imati problema da igram za oba tima, priča Ana.

Upravo timu u kojem je napravila prve korake, Ana priča, duguje i zahvalnost za svoj uspjeh.

-Naravno, puno se zahvaljujem svojim saigračicama i upravi ŽRK “Borja” Teslić. Mi smo dosta mlada ekipa,  i s obzirom da igramo Prvu ligu Repulike Srpske, sigurna sam da ćemo ove godine napredovati i ostvariti još bolje rezultate, poručila je Ana.

Zanimljivo je i to, da je upravo osamnaestogodišnja Ana Perišić, Prijedorčankama iz ŽRK “Mira”, najviše muke zadala u finalu Kupa Republike Srpske koji je održan sredinom maja ove godine u Doboju. Prijedorčanke su ipak u posljednjem trenutku izvukle pobjedu, iako se utakmica igrala “gol za gol”.  Teslićankama je ostala žal za izgubljenim prvim mjestom koje im je bilo nadohvat ruke.

Izvor: eTeslic.com