17/12/2017 07:27
NAJNOVIJE VIJESTI
Anastasija Popović iz Teslića pobjednica dječijeg festivala u Tuzli

Anastasija Popović iz Teslića pobjednica dječijeg festivala u Tuzli

Dječija pjesma se vratila u grad soli. Ponovo je oživljen “Majski cvijet” koji je u bivšoj državi bio jedan od najcjenjenijih dječijih muzičkih festivala. Najviše razloga za slavlje imala je mlada Teslićanka Anastasija Popović, koja je i pobjednica ovogodišnjeg dječijeg festivala.

Anastasija je odnijela ubjedljivu pobjedu, u vrlo oštroj konkurenciji međunarodnog karaktera, a sve to sa pjesmom “Majko zemljo”. Dakle, nagrađena je nagradom za interpretaciju, kao i za scenski nastup, a Igor Vukojević je dobio nagradu za kompoziciju i aranžman.

Na Festivalu “Majski cvijet” drugo mjesto pripalo je Dini Osmanoviću iz Tuzle, dok je trećeplasirana Adila Odobašić takođe iz Tuzle.

Podsjećamo, Anastasija je u maju učestvovala i na Đurđevdanskom festivalu u Banjaluci gdje je takođe pridobila simpatije publike.

Anastasija Popović je iz Palina kod Teslića, a njen mio i umiljat glas uz pjesmu, vrlo često mogu čuti i posjetioci seoskog domaćinstva “Popov izvor” u tom mjestu, a  koji je u vlasništvu njenih roditelja.

Izvor: bhstring.net/ eTeslic.com

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net