20/02/2018 07:15
NAJNOVIJE VIJESTI
OBILJEŽEN DAN BORACA

OBILJEŽEN DAN BORACA

Služenjem parastosa, polaganjem cvijeća na spomen ploču sa uklesanim imenima palih boraca proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata u Spomen-hramu Presvete Trojice, a zatim i svečanom akademijom posvećenoj Danu borca, upriličenoj u kino sali, danas je u Tesliću obilježen Dan Boračke organizacije Republike Srpske – Dan boraca.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da je današnji dan prilika da se prisjetimo i odamo dužnu počast svim onima koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku i slobodu srpskog naroda.
„Ovo je prilika da nikada ne zaboravimo sve ono što su borci učinili, a posebno oni koji su dali svoje živote za RS, jer najveća žrtva za jednu državu jeste položiti život za nju. Takođe, ovo je prilika da se javno kaže, vlast na svim nivoima nije učinila i dala svoj maksimum po pitanju problema sa kojima se suočavaju oni koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske. Državna vlast je mnogo novca utrošila na raznorazne stvari koje nemaju veze sa boračkom populacijom. Što se tiče lokalne zajednice mi dajemo svoj maksimum i preko Boračke organizacije, a i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, naravno zavisno od raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namjenu“ – rekao je Miličević.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Teslić, Stanko Stanković, rekao je da ovakvi događaju pokazuju da pali borci i njihove porodice nisu zaboravljeni i ne smiju biti zaboravljeni i da svaki parastos i svako obilježavanje porodicama palih boraca i njihovim najbližima mnogo znači.

Pored predstavnika Opštinske boračke organizacije i rukovodstva opštine na čelu sa načelnikom opštine Teslić, cvijeće na spomen obilježje u Spomen-hramu Presvete trojice položili su i predstavnici političkih partija opštine Teslić.

Tokom proteklog odbrambeno-otadžinskog rata na području teslićke opštine poginulo je više od 550 pripadnika Vojske Republike Srpske, a oko 1.500 boraca je teže ili lakše ranjeno.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net