21/02/2018 20:01
NAJNOVIJE VIJESTI
Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za utaju, budžet oštećen za 100.572 KM

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za utaju, budžet oštećen za 100.572 KM

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Duška Mišića, rođenog 1976. godine u Tesliću, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je radeći kao vlasnik pravnog subjekta „Farma Dorringo“ Teslić, u namjeri da izbjegne plaćanje PDV-a kao poreski obveznik, u periodu od 1. 10. 2011. – 31. 08. 2015. godine, u poslovnim knjigama nije evidentirao prodaju, izlazne fakture i obaveze za PDV u ukupnom iznosu od 100.572,00 KM, za koji iznos je oštetio budžet BiH.

Optuženi se tereti da je izbjegao plaćanje davanja propisanih poreskim zakonodavstvom BiH, čime je počinio produženo krivično djelo poreske utaje ili prevare iz člana 210. stav 1. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 54. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Fena, Nezavisne

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net