”Припреме: Минерал савладао Љубић”

0
2810

Фудбалери Минерала савладали су Љубић из Прњавора резултатом 4:3 у првом припремном сусрету пред наставак првенства. У сусрету на којем су наступили сви играчи који су у тренажном процесу (укупно 32) наш тим је поред заостатка од 3:0 у посљедњих 20 минута стигао до потпуног преокрета.

Јелић је мијешао карте током цијелог сусрета, што су гости искористили у првом полувремену, када је гостујући тренер Ђекановић извео готово најјачи састав. Потпуна офанзива гостију у првом дијелу уродила је плодом у 20.минути када је гол постигао Аничић. Много прилика су Прњаворчани пропустили, а до краја полувремена су стигли и до другог гола. М.Поповић је лопту зауставио руком у казненом простору, а сигуран са бијеле тачке је био Жижак.

Различите екипе су наступиле у другом полувремену. За наш тим је играо Дејан Гаврић, доскорашњи играч Премијерлигаша, Крупе на Врбасу, који ће до проналаска иностраног ангажмана тренирати са нашим тимом. Грешку наше одбране искористио је Васић, који је матирао Савића за 3:0 у 62’. Ипак, од тог тренутка на терену је био само један тим. У игру су већ почетком другог полувремена ушли Хамзић, Перишић, Д.Јелић, да би неколико минута послије трећег гола гостију ушли Ђекић, Долић, Ункић и наш тренер Бојан Јелић, који је након више од 20 година ( док већина данашњих првотимаца није била ни рођена), поново обукао дрес свог матичног клуба и ове сезоне ће поред тога што је тренер, бити и регистрован играч.

Спој младости и искуства показао је снагу, већ у 65.минути, Перишић из корнера проналази Младена Поповића који смањује на 3:1. Пет минута послије, комбинација Долић-Перишић до Рамиза Хамзића(16), који у свом дебију постиже први гол за 2:3. Само неколико секунди касније , Гаврић атрактивно погађа за 3:3.

Контролисао је тада наш тим утакмицу, а Хамзић је правио дар-мар по казненом простору гостију. Управо он је оборен десет минута прије краја утакмице на неких 20 метара. Шутирао је Дејан Јелић, лопта се од живог зида одбила поново њему, који је из другог покушаја погодио мрежу за коначан резултат утакмице.

Била је то добра провјера за наш тим, иако су припреме тек у самом почетку и ноге су још увијек ”тешке”. Преко 80% играча су играчи млађи од 21 године, што нас сврстава у најмлађе екипе Друге лиге. Наредни припремни сусрет наш тим игра наредне недјеље од 15 часова против Пролетера на ”пластици”.

Минерал – Љубић 4:3
М.Поповић(65), Хамзић(70), Гаврић (71), Д.Јелић(80); Аничић (20), Жижак (41), Васић (63)

Izvor/FK MINERAL