16/12/2017 16:19
NAJNOVIJE VIJESTI
TESLIĆ – Prva ovnovijada u selu Bežlja

TESLIĆ – Prva ovnovijada u selu Bežlja

U Gornjoj Vrućici, selu Bežlja, danas je po prvi put organizovana i više nego uspješna ovnovijada. Domaćini ovog događaja su bili mještani ovog sela Darko Đekić i Nedo Savić.  

Na megdan pred oko 250 posjetitelja, izašlo je 19 ovnova što jasno pokazuje da  bi ova ovnovijada mogla postati tradicionalni događaj.

Organizator Darko Đekić nije krio zadovoljstvo brojem prijavljenih ovnova, te naglašava da bi se moglo razmisliti da ovo postane i tradicija.

 „Kada smo došli na ideju da ovako nešto organizujemo, nisam mogao predpostaviti da će ovako veliko interesovanje biti. Drago mi je što su domaćini širom naše opštine ali i sa prostora Federacije BIH uzeli učešće te doveli svoja najbolja grla za borbu“, naglašava Darko Đekić.

DSC_0458

Organizator, DARKO ĐEKIĆ

„Osim mještana ovdje našeg sela Bežlje, imao i veliki broj onih koji su došli iz drugih gradova. Ovo je sasvim slučajno dogovoreno i evo pokazalo se kao uspješno. Za sve prisutne smo obezbijedili nešto pića a takođe se kuha i čorba“, naglašava organizator Nedo Savić.

DSC_0491

Organizator, NEDO SAVIĆ

Važno napomenuti jeste i pobjednika, a to je u ovom slučaju ovan domaćina Meše Bošnjaka iz Kaloševića.

DSC_0545

pobjedničko grlo, ovan domaćina Meše Bošnjaka iz Kaloševića

Po svemu sudeći, moglo bi se reći da je za ljubitelje ovakvih događaja danas u selu Bežlja održana dobro organizovana ovnovijada koja bi mogla postati i tradicionalna.

Teslić Online/ Izvor

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net