20/02/2018 07:11
NAJNOVIJE VIJESTI
Prezentovan izvještaj u okviru (MEG) projekta

Prezentovan izvještaj u okviru (MEG) projekta

TESLIĆ, 26. JANUAR – U okviru implementacije aktivnosti (MEG) projekta prezentovan je izvještaj o procjeni učinka na polju dobre uprave opštine Teslić. MEG projekat finansira Vlada Švicarske, a za implementaciju je odabran Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Sastanku su prisustvovali, ispred (MEG) projekta, Snežana Dačić, konsultant na projektu, Anesa Dizdarević, službenik za lokalnu upravu na (MEG) projektu i Siniša Ubiparipović, terenski službenik za lokalnu upravu.

Izvještaj je prezentovan načelniku opštine Teslić, Milanu Miličeviću i njegovim saradnicima, kao i predstavnicima klubova odbornika.

Načelnik se zahvalio na izvještaju i zaključio da će rezultati i preporuke iz pomenutog izvještaja biti dobra osnova za unapređenje rada Opštinske uprave.

Tokom prve četverogodišnje faze projekta, pružit će se podrška organima lokalne vlasti u unapređenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i infrastrukture za najmanje 700.000 građana, među kojima su i socijalno najugroženije kategorije stanovništva. Osim toga, planirana je i saradnja sa privatnim sektorom u svrhu podrške otvaranju novih radnih mjesta. Budžet za prvu fazu projekta iznosi približno 21 milion konvertibilnih maraka.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net