21/02/2018 20:11
NAJNOVIJE VIJESTI
Додик: Вријеме је за миран разлаз и незавизност Српске

Додик: Вријеме је за миран разлаз и незавизност Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је  да је БиХ земља која нема шансе да успије и да је рјешење у мирном разлазу.

Додик је нагласио да се БиХ заснива искључиво на идеализму муслимана у БиХ који наводно хоће неку своју велику државу.

“Па, немају шансе. Идеализам се односи на то да они нама не могу да спријече овдје у Бањалуци ништа што ми желимо да обиљежавамо. Ево деветог јануара. По чему је то БиХ, као њихова држава, муслиманска, овде присутна у Бањалуци? Ни по чему. Према томе, зашто би се робовало БиХ? БиХ ако има памети, а ја покушавам да то буде доминантан наш процес, то је да се мирно разиђе на ентитетским линијама”, рекао је Додик за Радио-телевизију Србије.

Одговарајући на питање да ли ће тражити референдум о осамостаљењу Републике Српске од БиХ, Додик је рекао да тај референдум није на дневном реду ове године, осим ако догађаји то не убрзају.

“Ми желимо сваке године да одржимо један референдум који ће нас приближити јачању наших институционалних и државних права”, нагласио је Додик.

Додик је, коментаришући наводе да су многи уплашени да ће сутра најавити нови референдум и да су му Американци забранили да говори, да помиње ријеч референдум, рекао да он никога не плаши.

“Не желим никога да плашим. Ја се борим за наша права. Мени то није ништа спорно”, поручио је Додик.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net