18/01/2018 05:26
NAJNOVIJE VIJESTI
Zlatna medalja za teslićkog inovatora Jelenka Markovića!

Zlatna medalja za teslićkog inovatora Jelenka Markovića!

Inovator, Jelenko Marković iz Teslića, imao je veoma uspješan nastup na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu inovacija, koji se održava u Nirnbergu.

Na ovoj nadaleko poznatoj manifestaciji koja se održava 68. put okupili su se inovatori različitih generacija iz 40 zemalja.

Od 700 učesnika, kako domaćih tako i stranih, zlatnu medalju dobio je teslićki inovator, Jelenko Marković, za prenosivo postolje za košnice.

-Na izložbi inovacija učestvujem drugi put. Ovaj pronalazak se koristi u pčelarstvu kao postolje na koji se stavlja košnica i onemogućava da mravi i miševi ulaze u košnicu, uz to se lako prevozi od pčelinjeg pašnjaka do pašnjaka. Takođe ušao sam u finale Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj za 2016. godinu, rekao je Marković.

Tim povodom upriličen je i prijem za Markovića u Kabinetu načelnika opštine Teslić te mu je ukazana podrška i zahvalnost što je svoj grad predstavio u najboljem svjetlu.

Izvor: Opština Teslić/eTeslic.com

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net