17/01/2018 19:27
NAJNOVIJE VIJESTI
Politika pod suncobranima: Opozicija u Tesliću kontorliše kafiće

Politika pod suncobranima: Opozicija u Tesliću kontorliše kafiće

Politika se uvukla pod suncobrane i tende u Tesliću. Lokalni opozicioni političari uhvatili su se prebrojavanja i rasporeda stolova i stolica u baštama kafića, ali i provjere izdavanja fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima.

Kažu na taj potez su se odlučili jer ih je dio ugostitelja u Tesliću molio za pomoć kako bi nelojalnoj konkurenciji, koja krši Odluku o privremenom zauzimanju javnih površina i ne izdaje račune, stali na kraj.

“Nažalost po navođenju ovih ugostitelja koji su nam se žalili i na osnovu našeg ličnog uvida jedan broj ugostitelja blizak lokalnoj vlasti, konkretnije načelniku Milanu Miličeviću bez ikakvog odobrenja postavlja ljetnje bašte pa imamo slučajeva da se postavljaju i na saobraćajnim površinama”, rekao je odbornik SRS SO Teslić Predrag Markočević.

Nema diskriminacije među ugostiteljima niti privilegovanih, odgovaraju iz opštinskog Odjeljenja za komunalne poslove. Kunu se da svaki suncobran, tenda, sto i stolica u Tesliću imaju odobrenje. Kažu i da su ugostitelji svakodnevno pod lupom poreskih inspektora.

“Odgovorno tvrdim da svi ugostiteljski objekti na prostoru grada Teslića imaju adekvatnu saglasnost. Mislim da je ovo u biti priča koja treba da posluži za mjesec oktobar, pojedincima. To je čisto političko pitanje”, rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcije poslove Goran Jović.

Opozicija u Tesliću poziva opštinske inspektore u revnosnije kontrole. Kažu, svi ugostitelji u Tesliću treba da budu jednaki pred zakonom i poreznicima.

 ATV/Izvor

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net