TESLIĆ – SNSD IZVEO PERFORMANS “OTVARANJA” NEIZGRAĐENE TVORNICE

0
1175
FOTO SRNA

Opštinski odbor SNSD-a Teslić izveo je danas performans “otvaranja” neizgrađene holandske tvornice u poslovnoj zoni “Lanara”, čiji je početak rada i zapošljavanje 60 od ukupno 180 radnika lokalna vlast sa načelnikom Milanom Miličevićem na čelu, najavila za avgust i koja nije počela sa radom.“Cilj današnjeg performansa je da ukaže građanima Teslića do koje mjere idu obmane lokalne vlasti, kao i da poruči lokalnoj vlasti da ispune olako data obećanja”, rekao je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić.

Bogdanić, koji je i kandidat SNSD-a za načelnika Teslića, pojašnjava da je prema potpisanom ugovoru o poslovnoj-tehničkoj saradnji sa holandskom kompanijom “Futura TSR holding”, lokalna vlast početkom ovog mjeseca trebalo da okonča infrastrukturne radove u poslovnoj zoni, a fabrika da počne sa radom.

“Mi se danas nalazimo pred praznom ledinom. Na lokaciji predviđenoj za tvornicu nalazi se zemljana površina bez ikakve infrastrukture”, rekao je Bogdanić istakavši da je opštinska uprava do sada trebalo da uloži više od 1.000.000 KM, s obzirom da je uz podsticaje bez nadoknade ustupila oko 18.000 metara kvadratnih holandskom investitoru.

Bogdanić, koji je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, najavio je da će nakon izbornih aktivnosti u oktobru preispitati aktivnosti u vezi sa infrastrukturnim radovima, kao i izgradnju tvornice za proizvodnju prikolica za posebne namjene i terete.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je za Srnu da su rokovi na izgradnji tvornice probijeni usljed neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, te usporene izgradnje viskonaponskog dalekovoda, istakavši da će u narednom periodu projekat biti realizovan do kraja.

On je naveo da se privode kraju infrastrukturni radovi, uključujući putnu komunikaciju prema kompletnoj poslovnoj zoni, da je napravljena vodovodna i kanalizaciona mreža, te da je visokonaponski dalekovod u fazi završetka.

Miličević je istakao i da je sa vlasnikom holandske kompanije potpisan ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji, te da je zemlja sada vlasništvo kompanije, čime su se stekli uslovi da se počine za izgradnjom.

Miličević i vlasnik holandske kompanije “Futura TSR holding” Petrus Klasen potpisali su 4. februara u Tesliću ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji za izgradnju Fabrike za proizvodnju prikolica za posebne namjene i terete, u krugu poslovne zone “Lanara”, površine oko 18.000 metara kvadratnih.

Prema sporazumu u prvoj godini planirano je zapošljavanje 60 ljudi metalske struke sa biroa za zapošljavanje, dok se u naredne tri godine planira zapošljavanje 180 radnika, kao i izgradnja nove hale.

Miličević je tada izjavio da će do 12. aprila biti urađena kompletna infrastruktura, a krajem maja izgrađena i prva hala, koju će preduzeće “Futura TSR holding” izgraditi, dok će 1. avgusta biti otvaranje Fabrike.

SRNA