17/12/2017 07:04
NAJNOVIJE VIJESTI
KOLAČ ”KIŠNA KAP” JE TOTALNI HIT NA INTERNETU (VIDEO)

KOLAČ ”KIŠNA KAP” JE TOTALNI HIT NA INTERNETU (VIDEO)

Kolač ”Kišna kap” (Rain drop) u posljednjih je mjesec dana pravi hit u svijetu. Ovaj kolač nema okus, miris, a ni kalorije.

Na radost svih koji su na dijeti, konačno se pojavio desert koji ne goji, a pritom je toliko lagan, poput kapi kiše.

Na japanskom, ime ovog kolača je Mizu Shingen Mochi. Kolač je prvo počeo da se pravi u Japanu, ali u svijet ga je lansirao Njujorčanin Darren Wong. Svi su oduševljeni ovim nekaloričnim slatkišem.

U poslastičarnicama u Americi on košta oko osam dolara, ali možete ga napraviti i sami. Sve što vam je potrebno jeste mineralna voda i agar (biljni želatin).

”Ukus ovog deserta je lagan, kao da jedete kapljicu kiše. Nadahnjuje sva čula”, hvali svoj recept Wong, prenosi The Huffington Post.

1024x1024-1

gallery-1463065447-delish-raindrop-cake-bite

Ako odlučite da ga napravite, vodite računa da će ovaj kolač ostati u želatinoznom stanju samo oko pola sata, a kasnije će se jednostavno razliti.

Sastojci:

  • 500 ml vode;
  • 15 gr praha agar-agar;
  • 12 gr šećera.

Priprema:

Rastvoriti agar-agar dodajući polako vodu i zagrijavati sve dok ne provri. Sipati u modlu u obliku polulopte. Rashladiti 2 sata u frižideru. Servirati sa sirupom od šećerne trske (može i med) i tostiranim sojinim brašnom (kinako).

bbPortal

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net