18/01/2018 13:35
NAJNOVIJE VIJESTI
На данашњи дан рођена трећа „Звездина звезда“, Драган Џајић

На данашњи дан рођена трећа „Звездина звезда“, Драган Џајић

На данашњи дан, 30. маја 1946. године у Убу је рођен један од наших најбољих фудбалера свих времена, својевремено најбоље светско лево крило и трећа „Звездина звезда“, Драган Џајић.

dzajic121

Драган Џајић

У „Црвену звезду“ је дошао као петнаестогодишњак, након маестрално одиграног јуниорског турнира у Ваљеву где су га запазили “ловци на таленте”. По преласку у Београд требало му је само шест месеци да заигра за сениорски тим, а већ наредне сезоне, 1963/64, освојио је са „Звездом“ своју прву шампионску титулу.

За црвено-беле је наступао до 1975. године, и за то време освојио пет државних првенстава, четири купа државе, одиграо 590 утакмица и постигао 287 голова, истовремено поставши предводник генерације која је први пут у историји забележила три узастопна освајања шампионата ондашње Југославије у периоду од 1968. до 1970.године. Две сезоне одиграо је у француској „Бастији“, да би се последње, 1977/78, вратио у „Црвену звезду“ да заврши каријеру.

За национални тим играо је 85 пута, а неки од незаборавних наступа били су они на завршном турниру шампионата Европе у Италији 1968.године, када нам је за длаку измакла титула првака, и када је његовим голом савладан тадашњи светски шампион, репрезентација Енглеске, у полуфиналу. Након више него успешне играчке каријере Џајић је на предлог руководства „Црвене звезде“, 1979. године, постао технички директор клуба, и дванаест година касније освајањем титула првака Европе и света, постигао је највише што се у клупском фудбалу може постићи. Једном од најбољих левих крила светског фудбала желимо срећан седамдесети рођендан!

СрпскиЛегат

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net