Rivali se ponadali, on se tek zaleteo – Nole osvojio Madrid!

0
1113

Iako nije bio na svom najvišem mogućem nivou, Novak Đoković je uspeo da osvoji još jedan turnir i da tako napravi pravi uvod pred jedan od najvažnijih turnira u njegovoj karijeri – Rolan Garos.

Rivali se ponadali, on se tek zaleteo - Nole osvojio Madrid!
 Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da dođe do svoje nove titule u Madridu pošto je danas slavio protiv Mareja sa 2:1 u setovima (6:2, 3:6 i 6:3).
Novak je bio onaj pravi u prvom setu, odmah je stavio do znanja Mareju ko je ko, uspeo je da mu uzme brejk, da povede nakon toga i sa 2:0, a do kraja seta uspeo je još jednom da oduzme servis protivniku i da slavi sa ubedljivih 6:2.

Ipak, Marej je pokazao psihološku stabilnost, odlično je odigrao drugi set. Uspeo je da napravi ključan brejk u 4. gemu, da povede sa 3:1 i da do kraja tu prednost ne ispusti.

Poslednji set je bio najzanimljiviji, poveo je Nole sa 2:0, zatim je Marej uspeo da vrati brejk i da izjednači rezultat. Ipak, izgubio je novi servis pri rezultatu 3:2 za Noleta, pa je najbolji svetski teniser uspeo da povede sa 4:2.

Propustio je Novak prvu meč-loptu na servis Mareja,nakon toga je imao veliku šansu na svoj servis. Spasio je nekoliko meč lopti, imao je 0:40, uspeo je da se vrati i da drugu meč loptu na svoj servis pretoči u novu titulu, drugu u Madridu!

sportske.net