Dodik: Odnosi Srpske i Srbije najbolji do sada

0
1043
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da Srpska i Srbija nikada do sada nisu imale bolje odnose i poručio da bi bez razumijevanja i podrške Srbije pozicija Republike Srpske bila mnogo teža.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA
U posljednje vrijeme, analizirajući cjelokupnu situaciju, zahvalni smo zbog spremnosti Srbije da i na finansijskom nivou podrži aktivnosti Republike Srpske – rekao je Dodik novinarima u Beogradu, gdje u Patrijaršiji prisustvuje obilježavanju slave patrijarha srpskog Irineja – Lazareve subote.

On je konstatovao da Srbija ima mnogo svojih problema, ali da “ta spremnost da pomogne govori da se rukovodstvo Srbije na pravi način odnosi prema Srpskoj”.

– Mi smo danas sigurni u ono što Srbija u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom ima kao obavezu podrške i saradnje sa Republikom Srpskom – poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da je Beograd učinio sve da shvati i razumije Republiku Srpsku i da su kao produkt toga započeti mnogi projekti koji ulaze u završnicu.

– U posljednjih nekoliko godina to je poprimilo onu dugoočekivanu dimenziju podrške i razumijevanja. Naša saradnja je bila sveobuhvatna i motivisana zajedničkom potrebom da napravimo pomak za dobrobit naroda sa jedne i druge strane Drine – rekao je Dodik.

On očekujemo da bude realizovan dugo očekivani projekat izgradnje mosta kod Bratunca i u tom pogledu se nastavljaju započete aktivnosti.

Dodik je naglasio da su u toku dogovori da se na prostoru opština Bogatić i Sremska Mitrovica odredi dodirna tačka kako bi se mogao izgraditi auto-put koji bi išao od Banjaluke do Beograda.

– Ove godine Republika Srpska će u junu biti bogatija za 60 kilometara auto-puta od Banjaluke do Doboja i to su stvari koje su dugoročno važne za izgradnju mreže auto-puteva ka Srbiji – istakao je predsjednik Srpske.

SRNA