18/01/2018 13:22
NAJNOVIJE VIJESTI
Misteriozna pjena na ulicama poslije zemljotresa

Misteriozna pjena na ulicama poslije zemljotresa

Tokio – Neobična pjena primjećena je u gradu Fukuoka na jugu Japana koji se nalazi na oko 90 kilometara od epicentra zemljotresa, piše „Indipendent”.

Kako navode, pjena je ispunila ulice centra grada u subotu ujutru, ubrzo nakon potresa zemljotresa jačine 7,3 stepena Rihterove skale.

Korisnici Tvitera postavljali su na svoje profile slike, nazivajući je „odvratnom”.

„Vidio sam je odmah nakon zemljotresa”, izjavio je Kazuki Nabeta koji živi u centralnom gradskoj oblasti Tenjin u kojoj su mehurići pronađeni.

Kako se navodi, moguće je da je zemljotres izazvao pucanje podzemne cijevi.

„Ljudi su postavljali fotografije na Tviter, to je blizu moje kuće i morao sam da izađem da pogledam. Bilo je vatrogasaca, ništa nije neobično, to je normalna pjena”, navodi Nabeta.

Fukuoka se nalazi na oko 90 kilometara od Kumamotoa, grada u kojem je zemljotres bio najjači.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net