TESLIĆ: BOLJI USLOVI ZA POVRATAK ANGAŽOVANJEM POVRATNIKA I INSTITUCIJA

0
1097

Teslić – Čordaš – Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i predsjednik Mjesne zajednice /MZ/ Komušina kod Teslića Petar Grgić zaključili su danas da se angažovanjem povratnika i nadležnih institucija mogu postići bolji rezultati u stvaranju uslova za povratak, ali i ostanak ljudi u njihovim domovima.
Primjer takvog angažovanja je povratničko naselje Komušina, u kojem zajedničkim radnim akcijama uređuju puteve u naselju, saopšteno je iz Ministarstva.

Čordaš je razgovarao sa povratnicima o njihovim životnim uslovima, te ih je upoznao o projektima koje Ministarstvo realizuje.

On je tokom obilaska društvenog doma u ovom naselju sagovornike upoznao o realizaciji Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, o očekivanoj dinamici implementacije pojedinih podprojekata, među kojima je planirana i izgradnja stambenih jedinica u Tesliću.

Prva faza izgradnje ovog doma realizovana je zahvaljujući sredstvima Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Predsjednik MZ Komušina Petar Grgić zahvalio je ministru na sredstvima koja su prethodnih godina izdvojena za projekte u Tesliću i upoznao ga o aktivnostima povratnika, kao i o projektima čijom bi realizacijom bili unaprijeđeni životni uslovi povratnika u ovoj mjesnoj zajednici.

On je naveo da je jedan od njih završetak radova na društvenom domu, kao i izgradnja vodovodne mreže u ovom naselju.

SRNA