Održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi

0
1040

U organizaciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i uz podršku teslićkog Doma zdravlja „Sveti Sava“ i Kabineta načelnika, danas je održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u zgradi „Prosvjete“.

akcija

Udruženje je zadovoljno odzivom dobrovoljnih davalaca, te su se Teslićani i u ovoj akciji dokazali da su veliki humanisti.

Dobrovoljne davaoce krvi podržao je i načelnik opštine Teslić Milan Miličević koji je izrazio posebno zadovoljstvo jer je u njegovoj opštini organizovana ova akcija.

„Danas je druga akcija dobrovoljnog davanja krvi u zgradi kina i zaista se pokazalo da su Teslićani spremni da pomognu. Međutim danas u Tesliću je prva zvanična akcija davanja krvi u organizaciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi koje je nedavno osnovano. Zahvaljujem se svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji osnivanja ovog Udruženja, a posebno se zahvaljujem gospodinu Savkoviću, predsjedniku Udruženja. Ova akcija je samo znak da su Teslićani uvijek spremni da pomognu, a krv je jako važna za naše pacijente, bolesnike i hitne slućajeve. Ovih akcija i narednom periodu će biti sve više, naravno uz podršku Opštinske uprave.”

Predsjednik Udruženja Veselin Savković je rekao da je cilj Udruženja da koordinira između davalaca, pacijenata i Zavoda za transfuziju bolnice u Doboju kako bi krv što prije obezbijedili onima kojima je krv potrebna.

„Naredni korak je edukativna akcija koju ćemo sprovesti u Srednjoškolskom centru u Tesliću kako bi omladinu uputili o značaju dobrovoljnog davanja krvi. Napomenuo bih kada osoba u toku godine da krv oslobođena je plaćanja participacije, a u slučaju davanja krvi 10 i više puta osoba je trajno oslobođena participacije.”

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi zahvaljuje se svim građanima na odzivu, medicinskom osoblju na pomoći, svima koji su finansijski pomogli organizovanje akcije i davaocima na darovanoj krvi koja mnogima znači život.

Izvor: Opština Teslić