ŠLAG NA TORTU – Novak jači od Rodžera i londonske publike!

0
1197
FOTO BETA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na najlepši način okončao najbolju sezonu u svojoj dosadašnjoj karijeri! Revanš Federeru za poraz u grupi i potvrdu fantastične dominacije!

Onako kako ju je započeo, Novak Đoković je večeras i okončao tekuću tenisku sezonu.

On je u finalu završnog turnira sezone u Londonu savladao Rodžera Federera sa 2-0, po setovima 6-3 i 6-4 i četvrti put u karijeri osvojio završni turnir!

Počelo je baš onako kako smo priželjkivali. Novak je već u trećem gemu uspeo da izbori brejk prednosti, a zatim povede sa 3-1. To mu je dalo dodatnu sigurnost na terenu, a Federer na drugoj strani nije imao adekvatan odgovor.

Srpski teniser je uspešno čuvao stečenu prednost, a onda u devetom gemu napravio još jedan brejk i dobio prvi set rezultatom 6-3!

U drugom se već vodila mnogo veća borba. Igralo se gem za gem, bez većih uzbuđenja do osmog gema.

Tada je Novak na servis rivala stigao do tri vezane brejk lopte, činilo se da je rasplet veoma blizu, ali Švajcarac uz veliku podršku sa tribina uspeva da se izvuče iz ove situacije, osvoji narednih pet poena i ipak izjednači na 4:4!

Đoković u sledećem gemu na svoj servis uspeva da se vrati u svoj ritam igre, povede sa 5:4 i stavi Federera pod dodatni pritisak.

Rodžer nije izdržao i Novak osvaja završni turnir, četvrti put uzastopno!

Sportske. net