22/01/2018 03:41
NAJNOVIJE VIJESTI
Autoput od Doboja do Prnjavora u funkciji od narednog ljeta

Autoput od Doboja do Prnjavora u funkciji od narednog ljeta

DOBOJ – Radovi na dionici autoputa Banjaluka – Doboj od Prnjavora ka Doboju su pri kraju, biće završeni do polovine sljedeće godine, kada bi ova trasa autoputa trebala biti puštena u saobraćaj.

To je najavljeno nakon što su Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, i Dušan Topić, direktor JP Autoputevi RS sa izvođačima radova obišao cijelo gradilište autoputa dugo 72 kilometra.

“Oko 25 kilometara autoputa na ovoj dionici od Doboja do Prnjavora je već asfaltirano, a počela je i montaža zaštitne ograde, zvučnih barijera, što je već pokazatelj završnih radova. Na autoputa ima 64 objekta od kojih su najzahtjevniji most na Bosni, i most na Ukrini, ostalo su nadvožnjaci, podvožnjaci, vijadukti”, izjavio je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, te dodao da je zadovoljan kvalitetom i intenzitetom radova.

“Radovi na ovoj dionici su veoma dobro napredovali u protekloj građevinskoj sezoni. Otpočeli su završni radovi, i radujemo se završetku izgradnje autoputa, i otvaranju za saobraćaj sljedeće godine. Izvođač radova daje sve od sebe da dostavi radove relevantne kvalitete, a mi radimo sve što možemo da osiguramo da se to dogodi”, kazao je Dejvid Praten, glavni nadzorni inžinjer za autoput.

Osim na dionici od Prnjavora ka Doboju, gdje je već izgrađen Centar za održavanje i kontrolu saobraćaja, a rade se objekti za naplatu putarine, u toku su i intenzivni radovi na trasi od Prnjavora do Banjaluke.

“Tamo se već godinu dana rade zemljani radovi, i prioritet je sada da se probije trasa što je moguće više do zime, da bi se omogućila komunikacija duž trase tokom zimskih, mokrih mjeseci, i od 35 kilometara već je oko 30 kilometara probijeno i računamo da ćemo do zimskog perioda probiti sve što je u ravnici, ostaće jedino da se na tri mjesta imamo iskop na brdu, koji će ostati za proljeće”, kaže Dušan Topić, direktor JP Autoputevi RS.

On ističe da je na gradilištu, koje je aktivno već tri godine, angažovana cjelokupna građevinska operativa sa sjevera RS, koja ima kvalitet i kapacitet da učestvuje u izgradnji ovog značajnog infrastrukturnog objekta, koji bi trebao u potpunosti biti završen tokom naredne dvije godine.

“Direktno je angažovano 600 radnika, a indirektno ih je oko hiljadu”, navodi Edvard Režonja, projekt menadžer trase autoputa od Prnjavora do Doboja.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net