18/01/2018 14:59
NAJNOVIJE VIJESTI
Vrućina se vratila, danas i do 38!

Vrućina se vratila, danas i do 38!

U BiH danas se očekuje veoma toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha do 38 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana biće sunčano sa temperaturom vazduha znatno iznad prosjeka za polovinu septembra, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 35, na sjeveru ponegdje i do 38 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće svježije.

Zbog visoke temperature meteoalarm izdao je narandžasto upozorenje za banjalučku, prijedorsku, bihaćku, tuzlansku, sarajevsku i mostarsku regiju.

Narandžasto upozorenje ukazuje na veoma opasno vrijeme.

“Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje”, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za regije Foča, Trebinje, Višegrad i Livno izdato je žuto upozorenje. Žuta boja ukazuje na potencijalno opasno vrijeme.

Narandžasto upozorenje zbog visoke temperature i sutra je na snazi za većinu krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, dok su žutom bojom označene regije Višegrad, Foča i Trebinje.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme, sa malom do umjerenom oblačnošću.

Mostar i Bihać jutros su bili najtopliji sa 26 stepeni. U Gradačcu je u 8.00 časova izmjereno 25 stepeni, u Jajcu 24, a u Mrkonjić Gradu 23 stepena.

U Trebinju i Zvorniku izmjerena su 22 stepena, u Bijeljini, Doboju, Sarajevu, Srebrenici, Ribniku i na Mrakovici 21, u Banjaluci, Mostaru, Stocu, Kalinoviku, Šipovu, na Han Pijesku i Ivan Sedlu 20, u Livnu i Sanskom Mostu 16, u Kupresu, Driniću, Višegradu, Tuzli, Srpcu, Gradišci i na Čemernu 18, u Prijedoru, Zenici, Ljubinju, Novom Gradu i Bugojnu 17 stepeni.

Na Sokocu je bilo 16, u Istočnom Drvaru i Bileći 15, na Bjelašnici, u Rudom, Foči i Nevesinju 14, a u Gacku 11 stepeni Celzijusovih.

Izvor: srna

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net