Postavljena rasvjeta od gradske plaže do Donjana

0
1390

TESLIĆ, 16. SEPTEMBAR – U mjesnoj zajednici Donja Vrućica, na potezu od mosta na gradskoj plaži, do ulice Petra Jokića, u naselјu Donjani, završeni su radovi na postavlјanju javne rasvjete, preciznije devet led rasvjetnih tijela. Pomenuti radovi su u potpunosti finansirani iz opštinskog budžeta.

Prema riječima Vanje Pajkanović, iz Kabineta načelnika opštine, projekat dogradnje javne rasvjete urađen je na zahtjev mještana Donje Vrućice, kao i okolnih mjesnih zajednica.
„Sada je osvijetlјen čitav potez šetališta, od ZTC ‘Banja Vrućica’ pa sve do sportske dvorane, što ima za cilј povećanje bezbjednosti mještana tih mjesnih zajednica koji koriste ovu dionicu kao najkraći pješački put ka svojim kućama” – rekla je Pajkanovićeva.
Ona je dodala da je postavlјanjem rasvjete dodatno uređena gradska plaža, koju je Opštinska uprava, zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Teslić kontinuirano uređivala i bogatila novim sadržajima.
Predsjednik savjeta mjesne zajednice Donja Vrućica, Savo Bubić, rekao je da je rasvjeta značajna za mještane Donje Vrućice, jer povezuje most na gradskoj plaži sa ulicom Petra Jokića.
„Poznato je da je ovo najkraći pješački put od Banje Vrućice do centra grada, koji koriste prije svega đaci, zaposleni u gradskom središtu, rekreativci, a u poslјednje vrijeme koriste ga dosta i gosti Zdravstveno turističkog centra na putu prema centru grada” – rekao je Bubić.
Prema riječima Bubića bezbjednost svih korisnika ovog puta je podignuta na viši nivo, pogotovo u večernjim satima, imajući u vidu činjenicu da uz put ima samo nekoliko kuća i da su u ranijem periodu, zbog neosvjetlјenosti puta, učenici prijavili par manjih incidenti.
Mjesna zajednica Donja Vrućica broji oko 120 domaćinstava.