‘Orlovi’ protiv neugodnog Islanda za nastavak pobedničkog niza

0
1048
STARSOPRT

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14.30 u Berlinu igra meč trećeg kola B grupe na Evropskom prvenstvu protiv neugodnog autsajdera Island.

Poslednjih sedam dana cela Evropa bruji o narodu sa severa kontinenta, o 320 hiljada stanovnika i sjajnim sportistima. Posle velikog uspeha koji su napravili u fudbalu i po prvi put se plasirali na Evropsko prvenstvo, Island je sada postao i jedna od najinteresantnijih ekipa na kontinentalnom prvenstvu u košarci. “Ribari” su prvo namučili domaćina Nemačku i izgubili 71:65, potom su u finiši poraženi od Italijana 71:64, a sada ih čeka vicešampion sveta selekcija Srbije. Kao i do sada Islanđani poručuju jedno, poštujemo velikog rivala,ali se nećemo predati. Zbog toga “orlove” upozorava i poziva na ozbiljnost selektor Aleksandar Đorđević.

– Island je pokazao da poseduje veliki karakter u ovoj grupi. Ekipa su sa izraženim timskim duhom, svi šutiraju za tri poena, pametni su u defanzivnim pruizmanjima i imaju kvalitet. Stefanson je rekaoMarkoviću da su došli da nas pobede i to je dodatno upozorenje da ozbiljno priđemo toj utakmici – istakao je srpski selektor.

Najveća opasnost po naš tim preti od iskusnog Stefansona koji je na ovom prvenstvu Nemcima ubacio 23, a Italijanima 11 poena. Čvrstu odbranu bi trebalo igrati na Baringsonu koji u proseku ubaci 13 poena, ali poseduje sjajan šut za tri poena. Treći igrač je Palson koji je Italijanima dao 17 poena, svi ostali igraju za ova tri igrača. Nema sumnje da ako naš tim maksimalno ozbiljno uđe u duel sa Islanđanima neće imati velikih problema da zabeleži i treću vezanu pobedu. Srećno, orlovi!

HOTSPORT