17/01/2018 19:37
NAJNOVIJE VIJESTI
NOVO PRIZNANJE ZA “ADRENALIN” TESLIĆ

NOVO PRIZNANJE ZA “ADRENALIN” TESLIĆ

Od 31. jula do 9. avgusta u Sopotnici kod Prijepolja Planinarski Savez Srbije je organizovao školu obuke za vodiče III kategorije. To su vodiči licencirani za vođenje planinarskih izleta do 3000 metara nadmorske visine u ljetnim uslovima.

11402967_400308626827272_6251412143689068816_n (1)

Dejan Škrebić (ADRENALIN, TESLIĆ)

Teslićko planinarsko društvo Adrenalin je poslalo jednog svog člana (Dejan Škrebić) na tu obuku i uspješno je položio ispit, te je time postao međunarodno priznat planinarski vodič III kategorije.

Školi je prisustvovalo 28 polaznika od kojih je 27 položilo ispite. Većina polaznika su bili iz Srbije, ali i 3 iz R. Srpske i jedan iz Izraela. Predavanja su bila iz planiranja, vođenja i izvještavanja o izletima, planinarske opreme, geografije, prve pomoći, spasavanja i pretraživanja terena, upotrebe alpinističkih čvorova, opasnosti u planinama, orijentacije, upotrebe GPS uređaja, meteorologije, bivakovanja itd. Predavači su bili svjetski poznati alpinisti iz Srbije i osvajači vrhova kao što je Mont Everest. Članovi Adrenalina do sada su već osvajali visoke vrhove do 3000 mnv, kao što su Maglić ili Triglav, ali očekuje da će obukom svojih članova podići nivo svojih aktivnosti na još viši i bolje organizovan nivo.

TESLIC ONLINE

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net