17/12/2017 09:20
NAJNOVIJE VIJESTI
SRBIJA POBJEDILA  JAPAN SA 19:9

SRBIJA POBJEDILA JAPAN SA 19:9

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kazanju pošto je u meču 2. kola grupe D savladala selekciju Japana sa 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3).

Kao što je bilo i očekivano naši vaterpolisti su bez previše problema savladali Japance koji su samo u prvoj četvrtini pružili nešto jači otpor, pre svega u dobrani kada su uspeli da odbrane čak četiri situacije sa igračem manje.

Vaterpolo-640x424Serijom 4:0 na startu druge četvrtine “delfini” su otklonili svaku dilemu ukoliko je ona uopšte postojala pošto su došli do pet golova viška (6:1), koliko je bilo i na poluvremenu (8:3).

Razlika je do maksimalnih +8 došla sredinom trećeg perioda (11:3), ali su Japanci koliko toliko uspeli da odbrane čast pošto su postigli tri gola u toj deonici pa je pred poslednju četvrtinu rezultat glasio 13:6.

Iskoristio je selektor Savić priliku da pruži nešto veću minutažu igračima koji inače manje igraju pa se tako na primer Filip Filipović nije upisao u listu strelaca. Milan Aleksić je odmarao ceo meč, a golmani Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović su branili po dve četvrtine. Prišli su Japanci na “samo” šest golova manjka u jednom trenutku (14:8), ali su usledila tri uzastopna gola naših reprezentativaca za prednost od čak devet golova (17:8).

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Slobodan Nikić sa šest pogodaka, četiri je dao Duško Pijetlović, tri Prlainović, dva puta je bio precizan Stefan Mitrović, a po jednom su pogađali Jakšić, Mandić, Ćuk i Ranđelović.

U posledenjem meču grupne faze takmičenja Srbija će u petak igrati protiv Australije, a za prvo mesto u grupi “delfinima” će biti dovoljan i bod pošto su “kenguri” danas odigrali nerešeno (5:5) sa Crnom Gorom.

HOT SPORT

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net