22/01/2018 03:34
NAJNOVIJE VIJESTI
Zbog hakera povlačenje 1,4 miliona vozila

Zbog hakera povlačenje 1,4 miliona vozila

DETROIT, Kompanija „Fiat Krajsler“ donijela je odluku da sa američkog tržišta povuče 1,4 miliona automobila i kamiona, samo dva dana nakon što su dva hakera objavila da su putem interneta uspjeli da preuzmu kontrolu nad džipom „čiroki“.
Kompanija je najavila da će obnoviti podatke u softveru da bi vozila zaštitila od preuzimanja kontrole daljinskim putem, te ocijenila da hakeri krše zakon neovlaštenim manipulisanjem vozila.

Sa tržišta će biti povučena vozila sa 8,4 inčnim ekranima, uključujući kamionete „ram“ iz 2014. i 2015. godine, te „dodž durango“ i džip „grand čiroki“, te sportsko vozilo „čiroki“, potom „krajsler 200 i 300″ i „dodž čardžer“ i „čalendžer“.

„Fijat Krajsler“ dodaje da su preduzete bezbjednosne mjere u sopstvenoj mreži da bi bili spriječeni hakerski upadi.

Nedavno je magazin „Vajerd“ objavio da su dvojica poznatih hakera Čarli Miler i Kris Valasek preuzeli kontrolu nad džipom „čiroki“ putem muzičkog sistema „jukonekt“.

Hakeri su uspjeli da promijene brzinu vozila i uspostave kontrolu nad kočnicama, brisačima, mjenjačem i drugim komandama.

CAPITAL-BA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net