Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

0
1134

Sutra se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili loklanim pljuskovima. Tokom dana, padavine se očekuju u zapadnim i jugozapadnim područjima, a do kraja dana u većem dijelu naše zemlje. Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne, gdje se prijepodne očekuju sunčana razdoblja.

Vjetar umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 15 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 25 stupnjeva.  U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 21 stupanj.

U utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Očekivana količina padavina u južnim i zapadnim područjima od 15 do 30 mm, lokalno i više, a u ostalim dijelovima od 5 do 15 mm. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura od 13 do 20, na jugu do 23 stupnja.

Umjereno oblačno vrijeme metorolozi prognoziraju za srijedu. U jutarnjim satima, u centalnim i istočnim područjima može pasti malo kiše, a na planinama i malo snijega. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura od 11 do 17, na jugu do 20 stupnjeva.

U četvrtak nas očekuje umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature od 1 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura od 10 do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba