KOŠARKAŠICE WBS-a UČESTVOVALE NA TURNIRU U BEČU

0
1068

Košarkašice Košarkaškog kluba WBS Teslić, boravile su u periodu od 28. marta do 4. aprila 2015. godine, u Beču, gdje su uzele učešće na velikom međunarodnom košarkaškom turniru „OSTER TURNIER 2015 WIENE“.

Na turniru je učestvovalo 486 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji i raznim selekcijama. Teslićanke su se našle u konkurenciji 48 ekipa, u kategoriji WU16, koje su zatim bile podijeljene u deset grupa. Pored ekipe teslićkih košarkašica, u grupe E, su se takođe našle ekipe: Leće (Italija), Majnc (Nemačke), MTV Gizen (Njemačka) i Rot (Austrija). Nakon četiri odigrana meča, sa dvije pobjede i dva poraza, Teslićanke su zauzele treće mjesto u grupi.

Kao najbolja trećeplasirana ekipa, u ovoj kategoriji, Teslićanke su zauzele dvadeset i prvo mjesto u ukupnom plasmanu.

Trener KK „WBS Teslić“, Vanja Subašić, rekao je da je prezadovoljan ostvarenim sportskim rezultatom, uvažavajući konkurenciju, nivo i kvalitet turnira. „Rezultat koji smo postigli je dobar, uzimajući u obzir da smo se takmičili sa klubovima koji dolaze iz većih sredina i sa dužom sportskom tradicijom, u odnosu na naš mladi klub, koji sa djevojkama radi tek nešto više od četiri godine, te da su naše koršarkašice bile godinu mlađe u odnosu na dozvoljeno godište“ – rekao je Subašić, dodajući da je odlazak u Beč prvenstveno imao za cilj da se košarkašice afirmišu i van granica naše države, te da se upoznaju sa načinom rada evropskih klubova.

KK „WBS Teslić“ počeo je sa radom 2010. godine, trenutno okuplja preko stotinu košarkaša i košarkašica koji su raspoređeni u sedam selekcija.