Planinarski pohod “BORJA 2015”

0
1610

SPORTSKO UDRUŽENJE „PLANINARSKO DRUŠTVO ADRENALIN TESLIĆ“ sada već tradicionalno u saradnji sa SRC „Hajdučke Vode“ i Opštinom Teslić pozivamo Vas da se priključite akciji povodom Dana društva.

Staza prelazi preko Solila, Veliki Potok – Debelo Brdo – Borački Komin – uz Penavu (prirodno mrestilište pastrmke) – Goletina – preko vrhova Borja (Savinog Visa, Male i Velike Runjevice) do hotela i prolazi najljepšim lokacijama ove planine. Označena staza je urađena za potrebe planinara i rekreativaca te gostiju hotela Hajdučke Vode.

Hotel „Hajdučke Vode“ se još jednom pokazao kao dobar partner Planinarskom društvu. Na sebe su preuzeli
spremanje ručka za učesnike pohoda i ustupili su kapacitete hotela planinarima.

Pozivamo sve prijatelje, planinare i rekreativce, društva kod kojih smo bili i kod kojih ćemo otići, da nam se pridruže 2. maja 2015. godine u 08:00 časova na našoj svečanosti.

Građani Teslića, pridružite nam se na Borju i podržite Planinarsko društvo „Adrenalin“ u jednoj laganoj šetnji i na zabavi posle toga.

Detalji dešavanja:
Okupljanje planinara i gostiju u 09:00 časova ispred hotela „Hajdučke Vode“ na planini Borja.
Doručak, kafa i čaj za goste. Uspjeli smo obezbijediti i doručak za učesnike.
Pozdravna poruka od strane direktora hotela, predsjednika udruženja i gostiju.
Polazak na uspon u 08:45 časove, a traje do 16:00 časova kada je planiran i ručak za sve učesnike te druženje planinara uz veselje i muziku.
Gosti koji bi htjeli doći dan ranije ispred hotela imaju mjesta za kamp, a mogu i učestvovati u obilježavanju 1. maja na planini Borja.
Za sve učesnike akcije je organizovan ručak.

Oprema:

Rаnаc sа zаštitom od vlаge, plаninаrske cipele (nаmаzаne), gаmаšne (gležnjаci), jаknа, hlаče, kаpа, kаbаnicа, štаpovi, nаočаle, čeonа lаmpа, pribor zа ličnu higijenu, presvlаkа, plаninаrskа knjižicа sа mаrkicom zа tekuću godinu, ličnа kаrtа, vodа, foto аpаrаt, priručnа аpotekа, hrаnа zа doručak.

Ukoliko se prijаvite zа ovu аkciju dužni ste dа poštujete plаn i ciljeve аkcije i dа se pridržаvаte uputstvа vodičа. Izmjene plаnа su moguće u zаvisnosti od okolnosti nа terenu i vremenskih uslovа. O izmjenаmа odlučuju vodiči.

U slučajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbednost akcije datum njenog održavanja može biti pomjeren, odnosno prilagođen obavezama vodiča kao i vremenskim prilikama.
U slučaju promene datuma, vodič akcije je dužan da u što kraćem roku od donjete odluke o tome obavjesti učesnike. Svako lice na akciji učestvuje na vlastitu odgovornost, a maloljetna lica mogu učestvovati u akciji isključivo u pratnji roditelja, staraoca ili osobe kojoj je roditelj ili staralac dao pismenu saglasnost za brigu o maloletnom licu tokom akcije, pri čemu ta osoba preuzima odgovornost za njihovu bezbednost.

Kontakt osoba i prijave: Saša Markočević
Prijave na telefon +387/065/629-861