Razigrani Teslićani

0
1164

TESLIĆ – U derbiju začelja domaćin je pobijedio u utakmici koja je bila otvorena, sa mnogo sadržajnosti i ljepote.

Domaćin je u 8. minutu preko Dejana Gavrića, te Predraga Dolića u 22. minutu prokockao svoje prilike, jer je na golu gostiju dominirao Danilo Govedarica. U 29. minutu Mihajlo Anđelić je šutirao topovski sa oko 18 metara i pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

U nastavku utakmice, Višegrađani su zaigrali ozbiljnije. U 58. minutu Neđo Šuka je dobro izveo slobodan udarac sa 20 metara, a Darijan Matović uz dosta napora zaustavio njegov udarac.

U 62. minutu munjevito je izveden slobodan udarac za Proleter, Dolić je poslužio Adila Kovačića koji sa 12 metara pogađa cilj za vođstvo od 1:0.

U finišu utakmice Vladimir Marković je u sjajnoj prilici, ali je Govedarica loptu skrenuo u korner.

U posljednjih trenucima susreta Eniz Aličić je lijepo centrirao sa desne strane, a junak Proleterove pobjede, Dejan Gavrić, postavio konačan rezultat.

Ovih trijumfom, Teslićani su produžili nadu u opstanak, dok je poraz Višegrađane ponovo zabrinuo. Biće još neizvjesnosti na začelju prvoligaške tabele.

PROLETER – DRINA HE 2:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Kovačić (62), 2:0 Gavrić (90).
Stadion: “Radolinka“, Teslić.
Gledalaca: 200.
Sudija: Goran Lakić (Brčko).
Žuti kartoni: Popović, Dolić, Anđelić, Kovačić (Proleter), Marković (Drina HE).

PROLETER: Matović, Popović, Kondić, Kuzmanović (od 46. minuta Kovačić), Arsenović, Marković, Dolić (od 85. minuta Osmić), Gavrić, Galamić, Anđelić, Ignić (od 63. minuta Aličić). Trener: Mile Lazarević.

DRINA HE: Govedarica, Bojat, Pljevaljčić, Pejović, Pavlović, Damjanović, Marković (od 86. minuta Milović), Mirković, Jovanović, Šuka, Tošović (od 80. minuta Soldar). Trener: Marko Vidaković.

Igrač utakmice: Dejan Gavrić (Proleter).

Izvor:Sport-rs.com