Novak bez trunke znoja do pobede u Dubaiju: Izgubio samo tri gema u sat vremena igre

0
1033
Novak Đoković proveo je samo 60 minuta na terenu u osmini finala turnira u Dubaiju pošto je kazahstanskom teniseru Andreju Golubjevu dozvolio tri gema 6:1, 6:2.
Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: Profimedia

Činilo se da Đoković igra sa pola gasa protiv Kazahstanca koji nije imao recept da više “naškodi” prvom igraču sveta.

Đoković je na startu duela pokušavao da izlascima na mrežu zbuni protivnika, ali servis nije bio na najvećem nivou, tako da je Golubjev stigao do 30:30, ali je proradio početni udarac, tako da je Novak imao odličnu podlogu da povede sa 1:0. Srpski predstavnik je u narednom gemu uzeo samo jedan poen, a nije se mnogo ni trudio da učini nešto više (1:1).

Ritam je, očigledno odgovarao Kazahstancu koji je ponovo zapretio (30:30). Pokušao je Golubjev dubokim loptama na osnovnu liniju da izvrši pritisak, što je dovelo do dva auta koji su omogućili Đokoviću da još jednom povede (2:1). Nakon jednog prolaza na mreži, stigao je još jedan “pasing šot”, pa je Nole imao dve brejk lopte od kojih je drugu iskoristio (3:1).

Izgleda da je Novaku bio potreban samo taj brejk da bi Golubjev pao na psihičkom planu, jer je potvrda došla uz samo jedan izgubljen poen (4:1). Kazahstanac nije odustajao od ideje da izlazi često na mrežu, ali takođe nije primetio da je izgubio svaki poen kada je to učinio, jer nije dobro čitao Novakove defanzivne udarce, pa je došlo u šestom gemu došlo do novog brejka (5:1).

Vrlo brzo je došlo i do dve set lopte, najviše uz pomoć grešaka koje je pravio kazahstanski teniser, a Noletu nije bilo teško da prihvati poklon i završi deonicu sa 6:1.

[divider]

[facebook][tweet][digg][stumble][Google][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” size=”large” count=”true” ]

Blic