8.1 C
Teslic
27.04.2024 01:47
Naslovna Najnovije Otvoren renovirani hotel „Hercegovina“

Otvoren renovirani hotel „Hercegovina“

0
1855

ZTC „Banja Vrućica“ uspješno je završio rekonstrukciju hotela „Hercegovina“ koju je počeo polovinom decembra prošle godine. Investicijom vrijednom oko 600.000,00 KM zamijenjena je kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža, postavljene su nove sanitarije u kupatilima te nabavljen nov namještaj.  Zahvaljujući ovoj investiciji svi gosti koji borave u ovom hotelu imaće značajno bolje uslove boravka i liječenja u hotelu “Hercegovina”.  Od sada stotinu sedamdeset jedan ležaj u 69 soba renoviranog hotela „Hercegovina“ stoji na raspolaganju svim zainteresovanim gostima.

„Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je sada i oko 4000 m² prostora hotela „Hercegovina“ moderno opremljeno. Ovaj hotel veoma je značajan zdravstveni objekat u kojem brojni gosti našeg zdravstveno-turističkog centra provode svoju kardiovaskularnu i fizijatrijsko-reumatološku rehabilitaciju te je stoga bilo veoma bitno da realizujemo i ovaj projekat.“, kazao je v.d. generalnog direktora Aleksandar Radošević.

Hotel „Hercegovina“ je veoma bitan i zbog činjenice što u njemu svoju rehabilitaciju provodi najveći broj gostiju koji u “Banji Vrućici” boravi na bazi zdravstvenog programa preko Fonda zdravstvenog osiguranja RS te Udruženja penzionera RS. Upravo ovi gosti, koji su dvije najranjivije populacije, čine 70% gostiju hotela „Hercegovina“ na godišnjem nivou te je stoga ovom investicijom „Banja Vrućica“ pokazala i društvenu odgovornost prema njima, naglasio je Radošević.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Darko Tomaš naveo je da Fond sa „Banjom Vrućicom“ ima izuzetnu saradnju i da je ova banja dobar primjer i za druge zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

„Imamo veliki pritisak od stane naših pacijenata da pored kardiovaskularne i fizijatrijsko-reumatološke u „Banji Vrućici“ osiguramo i druge vidove rehabilitacije što dovoljno govori o nivou usluge u ovom centru.“, istakao je Tomaš.

Iz „Banje Vrućice“ poručuju da u planu imaju i druge investicije u ovoj godini kao što je izgradnja podzemnog prolaza od hotela „Kardial“ do centralnih terapija i hotela „Srbija“.

Izvor: ZTC Banja Vrućica

[srizonfbalbum id=16]